News

Komentari 45

Pogledajte kako izgleda prijelaz Bregana: 'Kroz dan je prošlo 21 tisuća ljudi, i dalje je gužva'

Pogledajte kako izgleda prijelaz Bregana: 'Kroz dan je prošlo 21 tisuća ljudi, i dalje je gužva'

Tatjana Juraić iz PU Zagrebačke rekla je da su prelazak granice usporavali putnici koji nisu imali negativan PCR test te se nisu pripremili dokumente prije prelaska granice

Kilometarske kolone na graničnom prijelazu Bregana je tijekom dana zabilježila kamera RTL-a. Uoči božićnih praznika, mnogi su se iz inozemstva, usprkos koroni, poželjeli vratiti svojim obiteljima. Čekalo se na granicama i po deset sati kako bi se ušlo u Hrvatsku, a nezadovoljni vozači trubili su u znak protesta.  

- Već 9 sati ne možeš ni na WC ići nemaš gdje da što kupiš da piješ, da jedeš, imam dijete, imaju i drugi djecu - rekao je Miho iz Švicarske za Dnevnik Nove TV.

- Sveukupno više od 12 sati kako čekamo - kazala je Jelka iz Zagreba, dok Domagoj iz BiH kaže da se u osam sati na granici pomaknuo samo šest i pol kilometara. 

Upravo su revoltirani putnici na GP Bregana svoje nezadovoljstvo iskazivali trubljenjem na granici, ondje se, doduše i najduže čekalo, i do osam sati. Za ulazak u Hrvatsku treba predočiti negativan PCR test, a ukoliko ga netko nema, mora se potpisati obrazac da će to učiniti u Hrvatskoj te da će do dolaska nalaza morati čekati u izolaciji. Ipak je to birokracija koja predugo traje. 

Tatjana Juraić iz PU Zagrebačke rekla je kako je tijekom subote kroz granični prijelaz Bregana prošlo preko 5000 vozila i oko 21.000 putnika, no sve su usporavali putnici koji nisu imali negativan PCR test te se nisu pripremili dokumente prije prelaska granice. Ni večer nije donijela neke značajne promjene, i dalje je velika gužva, a kolone su kilometarske te se protežu gotovo do Krškog. 

- Bregana je tranzitni granični prijelaz i više od 80 posto putnika su u tranzitu - rekla Juraić te dodala da su svi tehnički i ljudski resursi u pogonu, a očekuje da će se ovakva gužva smanjiti, ali ne očekuju da će uskoro stati.

Najčitaniji članci