Obavijesti

News

Komentari 116

Pogledajte kako se Nova čekala u Zagrebu, Splitu, Zadru...

Pogledajte kako se Nova čekala u Zagrebu, Splitu, Zadru...
18

Tisuće građana Novu godinu dočekalo je na otvorenom. Pred prepunim zagrebačkim gradskim trgom pjevala je Doris Dragović, Zadrani su 2018. dočekali uz klape, a na splitskoj Rivi je zapjevao Jole

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO DOČEKA U ZADRU:

Bez masline, drače, mora i bora ne može ni za Novu godinu: Zadar 2018. dočekuje uz klapu! Reporterka: Rozeta Bogeljić

Posted by 24sata on Sunday, 31 December 2017

POGLEDAJTE GALERIJU DOČEKA U OPATIJI:

Opatijce su zabavljali Koktelsi, a potom i slavni Leteći odred.

3
| Foto: Nel Pavletic/PIXSELL (ilustrativna fotografija)

Koprivničani su Novu dočekali uz veliki koncert Ivana Zaka

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11
docek_zak

Brojni građani uživali su u Zakovu nastupu na gradskom trgu

Pogledajte galeriju dočeka iz Koprivnice

docek_zak docek_zak
9
| Foto: Igor Soban/PIXSELL, ilustracija


POGLEDAJTE VIDEO DOČEKA U ZAGREBU:

Centar Zagreba preplavljen slavljenicima: Desetke tisuća ljudi u 2018. uvode Gazde, Doris Dragović, Huljić i Vatra ✨🍸🎉

Posted by 24sata on Sunday, 31 December 2017

POGLEDAJTE GALERIJU DOČEKA U ZAGREBU:

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
18
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)

Tisuće Riječana na Korzu dočekale 2018.

Najveći javni doček nove 2018. godine na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu.

Glazbeni uvod u novogodišnju proslavu bio je nastup riječkog kantautora Borisa Štoka s pozornice na Korzu, a neposredno prije ponoći i ulaska u novu godinu Riječane i njihove goste zabavljala je zagrebačka rock grupa „Jinx“. Za kraj fešte na Korzu, oko 1 sat, predviđen je nastup „Crvene jabuke“.

Točno u ponoć na pozornicu je izašao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i čestitao Novu godinu.

"Želim svima puno sreće, uspjeha i zdravlja u godini u kojoj počinje odbrojavanje za 2020., godinu u kojoj Rijeka postaje Europske prijestolnica kulture", naveo je gradonačelnik. 

"Tad će Rijeka Europi i svijetu pokazati što može kao luka različitosti", kazao je Obersnel, podsjećajući na temelj programa EPK 2020 u Rijeci.

Promet središtem Rijeke i glavnim prometnicama zatvoren je tijekom novogodišnje noći, a s jednog na drugi kraja grada moguće je doći sjevernim koridorom.

 U središtu grada otvorena je većina ugostiteljskih lokala, među kojima su se neki odlučili na zatvorene organizirane proslave, uz plaćanje ulaza, a drugi su otvoreni svim namjernicima do ranih jutarnjih sati.

 Ovoga puta doček na otvorenom je organiziran i na Trsatskoj gradini, uz glazbu klape „Nevera“ i nastup DJ Fishera.

 Opatija je, kao i prethodnih godina, javni doček za građane organizirala na dvije lokacije. Na prostoru ispred Mrkata, odnosno opatijske tržnice, od 22 sata na Silvestrovo feštalo se uz „Koktelse“ i „Leteći odred“. Ispred umjetničkom paviljona „Juraj Šporer“ u Novu godinu uvela je svirka „Xfinity Banda“ .

Dubrovčani koncertom i utrkom počinju 2018.

4
| Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Dubrovčani i njihovi gosti su Novu 2018. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Dine Merlina, Songkillersa i Pravila igre, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

"Vama i vašim obiteljima želim puno zdravlja, a našem gradu i domovini i cijelom svijetu želim mir koji nam je prijeko potreban. Mir nas vodi u bolju i uspješniju budućnost", poručio je Franković nakon ponoći. 

"A sad po starom običaju zaplešimo valcer uz 'La musica di notte'. Stradun zapleši!", rekao je dubrovački gradonačelnik Franković u novogodišnjoj čestitci svojim sugrađanima i gostima grada.

Program dočeka počeo je u nedjelju na staru godinu Dječjim dočekom uz Djeda Mraza i vilenjake te tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

U ponedjeljak 1. siječnja u podne na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a dva sata kasnije uslijedit će i međunarodna utrka „DuRun10k“.

Osječani na trgovima dočekali Novu

Osječani su Novu 2018. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te, ove godine, i na Trgu Ivana Pavla II., kod osječke konkatedrale, u organizaciji grada Osijeka i sufinanciranje Osječko-baranjske županije.

Uz čaj i kuhano vino te gastronomsku ponudu u sklopu osječkog Adventa stanovnike Osijeka i njihove goste su zabavljali glazbena skupina "Detour" i Zvonko Bogdan.

Točno u ponoć, uz vatromet i zvuke valcera, okupljenima su Novu godinu čestitali osječki gradonačelnik Ivan Vrkić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Dragi sugrađani sretna Vam i uspješna Nova godina. Živjeli", poželio je građanima gradonačelnik Vrkić.

Uz čestitke župan Anušić poželio je građanima da im 2018. godina bude bolja nego prethodna.

Za osječke umirovljenike Gradska uprava organizirala je doček u "Esseker centru", a odmah nakon dočeka na središnjem gradskom trgu, obišao ih je gradonačelnik Vrkić sa suradnicima.

Prepuna Riva poželjela još bolju od prošle godine

Jole pred krcatom Rivom uvodi Split u Novu

Posted by 24sata on Sunday, December 31, 2017

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su Novu 2018. godinu uz veliki vatromet i nastup pjevača Joška Čagalja Jole, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija "Marjan-simbol i inspiracija".

 Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na dočeku Nove godine su na splitskoj Rivi s Joletom otpjevali pjesmu "Ništa kontra Splita". 

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik je rekao kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je Split šampion turizma u Hrvatskoj te da on želi da se tako nastavi i ubuduće. 

"Ja ću se sa svojim suradnicima truditi da to tako i bude", kazao je Krstulović Opara. 

3
| Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Župan Blaženko Boban je s pozornice poželio svim građanima Splita i županije "sretnu i berićetnu" 2018. godine, a potom je u kratkoj izjavi za novinare rekao kako želi sreću svima u gradu i županiji, najviše zdravlja i veselja, a da će sve ostalo doći samo po sebi. 

Svečani doček 2018. godine počeo je na Rivi na Silvestrovo oko 21 sat nastupom pjevačke skupine Mjesni odbor a nakon nastupa Joleta goste je nastavila zabavljati glazbena skupina Gustafi.

Petnaestak minuta poslije ponoći u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba pod nazivom "Marjan-simbol i inspiracija".

 Istodobno s dočekom Nove na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Ravnateljica turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je kako je u Split za doček nove 2018. godine stiglo više turista nego godinu dana ranije.

Trenutačno u Splitu za novogodišnje blagdane boravi više tisuća stranaca, koji su posebice zainteresirani za hrvatska tradicijska jela, naše gastronomske specijalitete, a u zabavnom programu osmislili smo da u Novu godinu uđemo rasplesani, rekla je Vukšić za Hinu.

Uvertira novogodišnjeg dočeku na Rivi upriličena je na Silvestarsku večer zabavnim programom "Adio 2017." u Turističkoj palači te ispred Galerije umjetnina, programom "Splitski novogodišnji tulum."

Zadnjeg dana 2017. u Splitu su na ulicama, trgovima i parkovima organizirani različiti programi ispraćaja stare i doček Nove 2018. godine.

Točno u podne je na splitskoj Pjaci organiziran program "Uranila nova", a poslijepodne je na tom trgu organiziran "Ulazak u novu uz snježne pahulje."

Pod nazivom "Advent u Đardinu" u tom je splitskom parku tijekom dana priređen novogodišnji scensko-glazbeni program za djecu i goste, a ispred Galerije umjetnina bio je  Jazz party.

Po prvi puta grad je na Silvestrovo, na Trgu Ivana Pavla II. organizirao i doček dječje Nove godine, a najmlađim sugrađanima točno u podne, Novu godinu čestitala je dogradonačelnica Žana Gamoš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa