Obavijesti

News

Pogledajte snimke iz škole u koju su upali antimaskeri

Pogledajte snimke iz škole u koju su upali antimaskeri

Bio je to stampedo, nasilni ulazak u školu. Puno ružnih riječi, vrijeđanja i verbalnog nasilja. Jedna spremačica branila je učenicu, poskliznula se i pala, rekao nam je ravnatelj škole u Zagorju

VIDEO

Grupa fanatika upala je u petak u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama, ogorčeni što djeca moraju nositi maske. 

Pogledajte snimke iz škole

Pokretanje videa...

Upad antimaskera VIDEO

Ranijih dana pred tom školom je prosvjedovao roditelj učenika osmog razreda koji ne želi nositi masku pa ga ne puštaju u školu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Antimaskera je bilo tridesetak, vrijeđali su ravnatelja Samsona Štihobara. 

Zbog maski upali među djecu: Te im svinjarije više neće proći!
Zbog maski upali među djecu: Te im svinjarije više neće proći!

Jedan je, tvrdi ravnatelj, nasrnuo na njega. 

Pričamo s ravnateljem: Uživo iz Krapinskih Toplica

Spremačica je branila učenicu, sad je u bolnici

- Jučer se, iz nekakvog mirnog prosvjeda roditelja koji su organizirali ovu skupinu ljudi, odjednom stvorio stampedo i doslovno nasilni ulazak u školu. Tome su nažalost nazočili i naši najosjetljivi, oni koje želimo zaštitti od ovakovog govora mržnje. Nasilno su ušli u školu, doslovno su provalili. Stampedo ljudi, mnoštvo ružnih riječi, mnoštvo nasilničkih poruka, vrijeđanja, verbalnog nasilja na čemu su stradali i neki moji djelatnici dok su štitili učenike. Dio učenika koji je izašao iz škole je nažalost plačući otišao kući, a dio učenika koji je taman dolazio na nastavu na ovaj način su spriječili ulazak djeci u školu - ispričao nam je ravnatelj Samson Štibohar.

U cijeloj strci nastradala je školska spremačica koja se, braneći jednu učenicu, poskliznula i pala, a nakon toga je zbog vrijeđanja i verbalnih napada doživila šok i završila u bolnici. Spremačica se sada oporavlja kod kuće, a ravnatelj kaže kako se psihički i dalje ne osjeća dobro i kako je danas ponovo zatražila liječničku pomoć.

Djeca su bila prestravljena i plakala su.

Liječničku pomoć zatražila je i druga spremačica kojoj je također nakon svega pozlilo.

Ravnatelj je ranio govorio i kako velik broj prosvjednika uopće nisu roditelji djece koja pohađaju ovu školu.

Dvoje roditelja od početka samog tjedna ovdje prosvjeduju ispred škole, odbijaju bilo kakav dijalog, pozivaju se na Ustav i jedan odbija pustiti svoje dijete u školu jer bi morao staviti masku - rekao nam je ravnatelj osnovne škole u Krapinskim Toplicama.

Ravnatelj kaže kako je razrednica upozorila roditelja kako u slučaju da dijete ne može nositi masku može ishodovati ispričnicu od liječnika, ali roditelj to nije učinio jer kaže da je njegovo dijete zdravo i on jednostavno ne želi da ono nosi masku.

Ravnatelj kaže kako je ministarstvo podržalo školu i pružilo je psihološku pomoć djeci i učiteljima, a u ponedjeljak je najavljen i dolazak ministra Fuchsa u školu.

O incidentu je pričao i ministar Fuchs. Bio je ogorčen. 

Roditelji u šaci antivakserskih demagoga: Djeca su najveće žrtve upitnih odluka i sukoba
Roditelji u šaci antivakserskih demagoga: Djeca su najveće žrtve upitnih odluka i sukoba

- Takve svinjarije im više neće proći! Ovakav upad u školu se može tretirati kao da je netko upao u policijsku stanicu. Tako nasilno upadati u školu, među djecu. To je nedopustivo. Svako dijete mora ići u osnovnu školu, to je zakonska obveza, a roditelji koji ne puste djecu u osnovnu školu podliježu sankcijama. Prema tome, to će se desiti u svakom od narednih slučajeva. Roditelju će se u konačnici i oduzeti dijete u koliko bude inzistirao na takvom ponašanju - rekao je Radovan Fuchs.

Sad će imati zaštitare

Škola je nakon svega sa županom Željkom Kolarom dogovorila da će angažirati zaštitarsku službu, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja objavili su kako u školu šalju psihološki tim.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina