News

Komentari 20

'Pohlepa Šelebaja i Softića je inicirala suđenje protiv Svilana'

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jasna Smiljanić nepravomoćnu presudu Siniši Svilanu objavit će u ponedjeljak. Svilana terete da je primio 67.500 eura mita

Smatram dokazanim da je Siniša Svilan kao direktor programa Nove TV primio 67.500 eura mita u gospodarskom poslovanju. Svilan je bio odgovorna osoba u pravnoj osobi te je parafirao ugovore prije nego ga je potpisala uprava. Sva koruptivna djela su po svojoj prirodi osobito teška. Olakotna okolnost je jedino njegova neosuđivanost. Predlažem sudskom vijeću da ga osudi po zakonu te da odluči o oduzimanju nezakonito stečenog novca, rekla je u završnim riječima zamjenica ravnatelja USKOK-a, Ivana Špehar Janković.

U svojim riječima pozivala se uglavnom na svjedočenja Vladimira Šelebaja Selliera i Edvina Softića.

- Svilan nije bio odgovorna osoba u pravnoj osobi i nije bio ovlašten za potpisivanje ugovora što su svjedočila sva tri predsjednika uprave Nove TV. Nadalje, za veći dio ugovora s Core Medijom, a za što je navodno Svilan primio mito, nastupila je zastara. Svilana terete iskazi Vladimira Šelebaja Selliera i Edvina Softića, koji se međutim nisu uspjeli dogovoriti niti koliko je mito navodno primao po emisiji. Softić tvrdi 1000 eura, a Šelebaj od 250 do 375 eura po pojedinoj emisiji koju je producirala Core Media. Softić laže! Zašto? Krenuo je u križarski rat protiv Šelebaja i Dijane Čuljak i tražio da Svilan svjedoči da je on ključni autor emisija "Jedan na jedan" i "U sridu". I Šelebaj i Softić su predmet kaznenog progona. Protiv Softića se vodi kazneni postupak jer je HTV-u ukrao 1,5 milijuna kuna, a Šelebaja da je ukrao milijune iz Core Medije - tvrdi Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. 

- Svilan je radio svoj posao i kolateralna je žrtva opskurnih osoba. Postupak je inicirala pohlepa i zloća Šelebaja i Softića. Tražim da Svilana oslobodite svake odgovornosti - zaključio je Pavasović Visković.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jasna Smiljanić nepravomoćnu presudu Siniši Svilanu objavit će u ponedjeljak u 13 sati. Podsjećamo, promijenjenom optužnicom Uskok Svilana, bivšeg direktora programa Nove TV, tereti da je od vlasnika producentske kuće Core Medija Vladimira Šelebaja Selliera od 2004. do 2007. primio 67.500 eura u zamjenu za prikazivanje emisija te producentske kuće. U prvotnoj optužnici USKOK je tvrdio da je Svilan primio 262.000 eura mita.

Najčitaniji članci