News

Komentari 168

'Pokojni Bandić me zamolio da nabavim cjepivo preko veze, tih 500.000 doza nikog ne zanima'

'Pokojni Bandić me zamolio da nabavim cjepivo preko veze, tih 500.000 doza nikog ne zanima'

Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje. Da je gradonačelnik živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića, rekao je Pavle Kalinić

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić, poslao je građanima letak da se pridruže Civilnoj zaštiti. Za N1 je poručio kako su poslali letak 'Zagreb te treba' s obzirom da "nema vojnog roka". 

Dodao je kako građani polako, ali sigurno "kapaju". 

- Vidjelo se da je to potrebno.  Do neki dan bilo je angažirano 25 pripadnika Civilne zaštite koji su pomagali kod cijepljenja na Velesajmu, radili kontrole po šoping centrima, pokušavali održavati red - rekao je. 

Poručio je kako mnogi misle da je taj potez nepotreban, no on tvrdi da jest - sve dok se ne vrati vojni rok. 

Što se tiče obnove grada, Kalinić ističe da za to nije nadležna Civilna zaštita, već da je spora obnova rezultat inertnosti države. 

- Grad Zagreb može reagirati samo u skladu sa zakonom. Što se tiče Grada, krenuo je u obnovu škola i ostalo je još 12 škola koje je potrebno obnoviti - rekao je. 

Kalinić je poručio da su krajem prošle godine počeli kupovati maske zahvaljujući intervenciji izvana. 

- Pokojni gradonačelnik me molio da preko svojih veza naručim određenu količinu cjepiva. Određena količina je nabavljena. Grad Zagreb to ne može uvesti, to može samo država. Država cjepivo kupuje direktno od tvornica. Kontaktirao sam Ministarstvo, nitko nije pokazao interes. To će cjepivo završiti negdje drugdje. Da je gradonačelnik živ, sigurno bi već cijepio na Trgu bana Jelačića. Nitko nije zainteresiran za tih 500.000 doza - rekao je. 

Najčitaniji članci