Obavijesti

News

Komentari 122

Sva djeca ubijena su u jednom razredu. Biden: Neće zaustaviti svaki pokolj, ali zakoni rade

Sva djeca ubijena su u jednom razredu. Biden: Neće zaustaviti svaki pokolj, ali zakoni rade
15

Bivši kolega školskog napadača rekao je da mu je poslao fotografije vatrenog oružja koje je imao i torbe pune streljiva nekoliko dana prije napada. Napadač je prije pokolja u školi pucao i u svoju baku

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.10

Guverner Greg Abbot rekao je u srijedu kako je ubojica iz Teksasa pola sata prije pokolja objavio tri posta na društvenim mrežama.

Pisao je da će upucati baku, što je učinio, a objavio je i kako će pucati po osnovnoj školi, prenosi AP.

Njegovu konferenciju u srijedu je prekinuo političar Beto O'Rourke kojeg su potom ispratili van.

18.45

Gradić Uvalde ima dva pogrebna poduzeća i oba su rekla kako će pokriti troškove pogreba za sve ubijene u pokolju. 

Kako prenosi CNN, iz tvrtki su rekli kako su bez riječi nakon šokantnog zločina.

- Mi smo dio zajednice više od 60 godina i odlučniji smo nego ikad. Ovdje smo za sve građane Uvaldea i imamo priliku još jednom pomoći i ni jedna obitelj neće morati platiti troškove pogreba - navode iz jednog poduzeća.

16.20

Znamo da zakoni o oružju ne mogu i neće spriječiti svaku tragediju. Ali, znamo da rade i da imaju pozitivan učinak. Kad smo donijeli zabranu jurišnog oružja, pao je broj masovnih pucnjava. Kad je to stalo, pucnjave su se utrostručile.

14.43

Policija objavila detalje masakra u teksaškoj školi

Poručnik Chris Olivarez, glasnogovornik odjela teksaške policije za javnu sigurnost, gostovao je na NBC-u te objavio više detalja o masakru učenika u školi u mjestu UValde.

- Ono što znamo je da je napadač prvo sudjelovao u incidentu sa svojom bakom prije napada u školi. Potom je ustrijelio baku. Pobjegao je vozilom te se nalazio blizu škole kad je policija dobila prvu dojavu o prometnoj nesreći te naoružanom pojedincu koji ulazi u školu- rekao je glasnogovornik policije.

- U tom trenutku aktivirana je lokalna policija, policija koja čuva školu te državna policija, čiji službenici su prvi došli na mjesto događaja i čuli kako u učionicama odjekuju pucnjevu. Pokušali su ući u zgradu, a napadač je zapucao i pogodio nekoliko policajaca- rekao je Olivarez.

- U tom trenutku policajci su počeli razbijati prozore oko škole u pokušaju da evakuiraju djecu, učitelje, svakoga koga su mogli, da ih pokušaju izvući iz škole- dodao je.

- Ono što znamo je da je napadač uspio ući u učionicu te se zabarikadirao u njoj. Počeo je pucati u velik broj djece i učitelja koji su bili u toj učionici. Nije imao baš nikakvog obzira prema ljudskim životima, dakle potpuno zla osoba. Pucao je u svakog kog je vidio- rekao je Olivarez.

- U tom trenutku na lice mjesta došla je ekipa policijskih specijalaca, među kojima su bili federalni službenici, te lokalna i državna policija. Uspjeli su na silu ući u učionicu. Zapucao je i na njih, a oni su uzvratili vatru i ubili napadača. U napadu je ubijeno 19-ero djece i dvoje učitelja- zaključio je policijski glasnogovornik.

14.41

Majka ubijenog 10-godišnjaka: Taj osmijeh nikad neću zaboraviti

CNN je prenio izjavu majke ubijenog 10-godišnjeg Xaviera, koji je samo nekoliko sati prije masakra primio počasnu diplomu škole. Ona ga je tada slikala na svečanosti.  

Rekla mu je da je ponosna i da ga voli te ga je zagrlila. Kasnije je novinarima rekla da joj nije palo na pamet da će to biti posljednji put da će biti sa svojim sinom.

- Bio je duhovit, nikad ozbiljan i stalno nasmijan. Taj osmijeh nikada neću zaboraviti. Uvijek bi svakoga razveselio- rekla je majka dodajući da je brojao dane do polaska u viši razred.

Komentari 122