Obavijesti

News

Komentari 0

Pokopali su je dvaput: Policija čuvala ostatke žrtve 30 godina

Pokopali su je dvaput:  Policija čuvala ostatke žrtve 30 godina
1

Trideset godina nakon što je policija pronašla tijelo ubijene Pauline Reade, policija je obavijestila obitelj da je kod njih još uvijek nešto njezinih posmrtnih ostataka

VIDEO

Ponovno pokapanje posmrtnih ostataka Pauline Reade, prve žrtve u nizu u brutalnih ubojstava para Iana Bradleyja i Myre Hindley predstavlja prilično bizaran epilog slučaja koji je šezdesetih godina šokirao britansku javnost. Bradley i Hindley su dvoje monstruma koji su oteli, silovali i brutalno ubili troje djece i dvoje tinejdžera u razdoblju od srpnja 1963. do listopada 1965. godine. 

Pauline je nestala prije nego što se njezina nećakinja Jackie rodila, no njezino je tijelo pronađeno kada je  imala 13 godina. Jackie danas ima 45 godina i u ponedjeljak je organizirala drugi pokop svoje tete, piše Mirror.

Tijelo Pauline Reade pronađeno je 1987. odnosno tek 24 godine nakon ubojstva, kada su policijski istražitelji ponovno pretraživali močvarno područje Saddleworth Moors u potrazi za tijelima žrtava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne znaju zašto su čuvali ostatke

Nakon smrti ubojice Iana Bradyja u svibnju ove godine, policija je obavijestila obitelj da je kod njih još uvijek nešto posmrtnih ostataka Pauline Reade. Naime, policija je čeljust i uzorke kose, zajedno s njezinim bijelim cipelama na petu, ogrlicom, privjeskom, gumbom i komadićem njezinog kaputa, sve spremljeno u baršunastu vrećicu, tek prošle godine vratila nećakinji žrtve.

Pitanje zašto je policija čak trideset godina čuvala Paulinine posmrtne ostatke i stvari ostao je bez odgovora. 

- Prošla godina bila je najgora u cijelom mom životu. Samo sam htjela da Pauline konačno počiva u miru. Mislili smo da to i jest slučaj, no onda smo saznali užasnu istinu - izjavila je nećakinja Jackie, prisjećajući se trenutka kada je saznala da su dijelovi posmrtnih ostataka njezine ubijene tete još uvijek kod policije.  Tako su tek 55 godina nakon njezinog ubojstva, čeljust djevojke i uzorci kose pokopani s ostatkom tijela. 

Naknadno otkriveni ostaci su u ponedjeljak položeni u njezin lijes, ponovno otvoren tek nakon što su ekshumirana tijela troje drugih članova obitelji koji su u međuvremenu preminuli i pokopani u obiteljsku grobnicu. Njezina majka Joan, otac Amos i brat Paul preminuli su nakon Pauline i pokopani na istom mjestu. Za ekshumaciju i otvaranje lijesa radi polaganja naknadno pronađenih ostataka Ministarstvo pravosuđa je moralo izdati posebnu dozvolu. 

Plan 'savršenog ubojstva'

Te večeri, 12. srpnja 1963. godine,  Brady je rekao Hindley da želi počiniti savršeno ubojstvo. Plan je bio da Hindley vozi njegov kombi, dok je on trebao ići iza nje na motociklu. Kada odabere žrtvu, uperit će lampu prema njoj, a Hindley će joj ponuditi prijevoz.

Brady je spazio djevojku i dao signal Hindley. Ispalo je tako da je Hindley ponudila prijevoz Pauline Reade, prijateljici svoje mlađe sestre Maureen. Hindley je zamolila Pauline da joj pomogle pronaći narukvicu koju je izgubila kraj Saddleworth močvare. Uskoro je stigao Brady koji se predstavio kao Myrin dečko. Dok je s djevojkom tražio rukavicu, Hindley je čekala u kombiju. Nakon pola sata vratio se i odveo Hindley do mjesta gdje je ležala Pauline. U tom savršenom ubojstvu koje je počinio, Brady je silovao Pauline i zatim joj prerezao vrat. Uzeo je lopatu i zakopao tijelo.

U sljedeće dvije godine par je počinio još četiri gnjusna monstruozna ubojstva. Sve dok David Smith, suprug Hindleyjeve mlađe sestre Maureen, nije svjedočio ubojstvu pete žrtve. Smith je prvo pristao da će pomoći Hindleyju riješiti se tijela. No Smith se slomio i s javne govornice nazvao policiju i ispričao što se dogodilo. 

Doživotni zatvor za monstrume

Policija je tijekom istrage pronašla fotografije nagih žrtava i vrpca na kojoj je bilo snimljeno ubojstvo.Na suđenju, koje je započelo u travnju 1966. godine, Brady i Hindley su izjavili da se ne osjećaju krivima. Mjesec dana kasnije sud ih je proglasio krivima po svim točkama optužnice.

Istraga je ponovno otvorena 1985. nakon što je Brady u intervjuu za jedne novine navodno priznao ubojstva Pauline Reade i Keitha Bennetta. Policija  je ponovo krenula pretraživati močvaru Saddleworth, a u istrazi je pomagala Hindley koja je strahovala da će Brady krivnju za zločine svaliti na nju. U veljači 1987. priznala je sudjelovanje u svih pet ubojstava, a nešto kasnije isto je učinio i Brady. Međutim, nije bilo novog suđenje jer su oboje već bili osuđeni na doživotni zatvor.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a