News

Komentari 309

Pokreće se stegovni postupak protiv osječkih sudaca koje je Mamić prozvao u svojoj snimci

Pokreće se stegovni postupak protiv osječkih sudaca koje je Mamić prozvao u svojoj snimci

Mamić je u snimci koju je poslao Uskoku tvrdio da je obojici sudaca dao stotine tisuća eura kako bi u predmetima koji se protiv njega vode odlučili njemu u korist...

Nakon objave video snimke i fotografija osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina u društvu sa Zdravkom Mamićem, odnosno u prostorijama Dinama, predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban odlučio je pokrenuti stegovni postupak protiv obojice sudaca.

 - Za sada vam mogu potvrditi da sam odlučio pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca Vekića i Krušlina - rekao je za Jutarnji List.

Priopćenje Županijskog suda u Osijeku prenosimo u cijelosti:

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban, danas je  shodno ovlaštenju iz čl. 62. st. 2. toč. 6. Zakona o državnom sudbenom vijeću, zbog nanošenja štete ugledu suda i sudačkoj dužnosti, odlučio pokrenuti stegovni postupak protiv sudaca ovoga suda Zvonka Vekića i Darka Krušlina, a nakon što su u medijima objavljene fotografije njihovog zajedničkog druženja s osuđenikom Zdravkom Mamićem, protiv kojeg se vodio kazneni postupak, te se vodi i drugi kazneni postupak na Županijskom sudu u Osijeku, iz razloga što su ti suci sudjelovali u tim postupcima.

Podsjetimo, Mamić je u snimci koju je poslao Uskoku tvrdio da je obojici sudaca dao stotine tisuća eura kako bi u predmetima koji se protiv njega vode odlučili njemu u korist.

 

Najčitaniji članci