Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Pokret 'Pravda za Davida' kaže da izbore BiH treba poništiti

Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića koji traži istinu o njegovoj smrti, pozvao je oporbenog predsjedničkog kandidata Vukotu Govedaricu da djeluje kao "predsjednik izabran voljom naroda"

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
0 komentara

Predstavnici političkih stranaka suprotstavljenih Miloradu Dodiku najavili su u subotu u Banjoj Luci kako će tražiti poništenje listopadskih izbora u Bosni i Hercegovini pridružujući se skupu "Pravda za Davida" čiji je čelnik kazao kako pobjednikom izbora za predsjednika Republike Srpske smatraju kandidata oporbe iako službeni rezultati pokazuju da je pobjedu odnijela Dodikova suradnica. 

Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića koji traži istinu o njegovoj smrti, pozvao je oporbenog predsjedničkog kandidata Vukotu Govedaricu da djeluje kao "predsjednik izabran voljom naroda".

"Dobio si potporu. Imaš rok do sutra u 18 sati da staneš uz narod i budeš predsjednik Republike Srpske... Dobro znaš da si pobijedio, reci to jasno i glasno narodu koji je glasovao za tebe", kazao je Dragičević.

Rezultati s biračkih mjesta u BiH koje je u subotu objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) pokazali su kako je Govedarica kao kandidat Srpske demokratske stranke (SDS) u utrci za predsjednika RS dobio 277 tisuća glasova a Željka Cvijanović oko 306 tisuća što između njih dvoje čini razliku u glasovima od oko 3,5 posto u korist kandidatkinje Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čija je stranka u koaliciji sa SDS-om kazao je kako rezultati izbora od 7. listopada ne pokazuju stvarnu volju birača pa moraju biti poništeni.

"Dogodila se velika izborna krađa. Tražit ćemo poništenje izbora na žestoki i snažan način", kazao je Borenović dodajući kako je istina o izborima nužna koilko je nužno doznati tko je i zašto "likvidirao" Davida Dragičevića.

"Želimo utvrditi što se dogodilo na izborima, tražiti njihovo poništenje i nove izbore sukladne međunarodnim standardima", najavio je Borenović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message