Obavijesti

News

Komentari 21

Pokušaj ubojstva: Lupio autom policajca i nosio ga na haubi

Pokušaj ubojstva: Lupio autom policajca i nosio ga na haubi
2

Policajci su u četvrtak došli u Otočačku ulicu u potrazi za ljudima, kad je na njih autom krenuo vozač (31). Priveli su ga zbog pokušaja teškog ubojstva

VIDEO

Prolazio sam u četvrtak Branimirovom i nisam mogao vjerovati koliko je puno policajaca okružilo kuću u Otočačkoj ulici. Bio sam u autu, ali čuo sam čovjeka, kojega zovu Mirso Metak, kako viče nešto nerazgovijetno na policajce.

Ispričao nam je to jedan od svjedoka velike policijske intervencije od četvrtka u zagrebačkoj Dubravi. S obzirom na to da su ondje i ranije navraćali zbog pucnjave, prvo je mislio da se opet čuo rafal. Istina je puno gora.

Kako su u petak izvijestili iz PU zagrebačke, tijekom njihova postupanja jedan 31-godišnjak se na njih zaletio u svojoj Škodi Fabiji. Nažalost, udario je autom jednog policajca i “vozio” ga na poklopcu motora. Odbacio ga je na tlo, a njegove su kolege odmah zvale pojačanje.

- Snimio sam nekoliko policijskih automobila na cesti, kao i Hitnu pomoć. No kasnije sam vidio da je u okolnim ulicama parkirano najmanje četiri ili pet marica. Bilo je gadno čim su ‘kornjače’ poslali - rekao je čitatelj koji živi blizu aludirajući na interventnu policiju. Tijekom cijelog petka inspektori su ispitivali susjede i tražili svjedoke napada. Nisu željeli otkrivati ništa dok im istraga traje, kao ni jesu li našli oružje tijekom pretresa. Početak intervencije opisali su kao potragu za ljudima koji su inače prijavljeni na toj adresi. Situacija je brzo eskalirala te su 31-godišnjaka, nakon udaranja policajca, izvukli, vezali lisicama i priveli u postaju. Na kraju obrade protiv njega će podići kaznenu prijavu zbog pokušaja teškog ubojstva policajca, koji je, nasreću, samo lakše ozlijeđen.

Inače, Mirsad Osmanović (54) zvani Metak, njegov sin Simone i Sinan Osmanović zadnji put su završili u medijima u rujnu 2019. nakon što su prijavljeni za prijetnju Nenadu Osmanoviću i njegovoj supruzi. Izjavili su tad da se ne osjećaju krivima, no završili su na mjesec dana u Remetincu.

Podsjetimo, Metak i društvo došli su tad do obližnje Zdenačke ulice, gdje Nenad živi, kako bi razgovarali s njim. Nisu ga našli pa su, tvrdi Nenad, zaprijetili njegovoj supruzi. Nakon njihova odlaska Nenad im se javio pa su se dogovorili da će se naći kod Mirse u Otočačkoj kako bi sve razriješili. Tamo su prijetili i njemu, a Mirso je, tvrdi Nenad, mahao pištoljem.

- Došao je i pucao mi na kuću. Gle što mi je napravio, mogao mi je ženu i djecu ubiti, moju unučad - ispričao nam je Mirso nakon svega. Dodao je da je u njegovu domu tad bilo 17 ljudi. Inače, Mirsad je stric Vehbije i Kasima Osmanovića, dvojca koji je uhićen nakon zloglasne pucnjave na Vukomercu 2018. Sukob je tad izbio zbog navodnog duga koji je ostao nakon smrti Šerifa Zahirovića. Pucali su kraj škole i izazvali val prosvjeda mještana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.