News

Komentari 2

Pokušali prevariti osiguranje tako da su lažirali prometnu

Pokušali prevariti osiguranje tako da su lažirali prometnu

Žena je prilikom prijave materijalne štete police obveznog osiguranja lažno navela kako je automobil oštećen u prometnoj nesreći koja se dogodila 9. prosinca u Puli, kada se navodno sudarila s 20-godišnjakom.

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad  41-godišnjom ženom i 20-godišnjim muškarcem koji su u dogovoru pokušali prevariti osiguravajuće društvo na način da su fingirali saobračajne nezgodu. 

Žena je 14. prosinca prošle godine, s ciljem da sebi kao vlasnici oštećenog automobila Peugeot 206, pulske registarske oznake, pribavi protupravnu imovinsku korist, prilikom prijave materijalne štete police obveznog osiguranja lažno navela kako je automobil oštećen u prometnoj nesreći koja se dogodila 9. prosinca u Puli, kada se navodno sudarila s 20-godišnjakom.

Mladić se pak isto to učinio samo s tom razlikom da je štetu potraživao putem police kasko osiguranja iako je znao da materijalna šteta na njegovom vozilu Peugeot 308 nije nastala u navodnoj prometnoj nesreći.

Nakon što je policija otkrila njihove namjere i predočila im sve dokaze, kazneno ih prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.