Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pokušao uzeti DNK da dokaže da je Kampusch imala dijete

Policajac je dolazio u osnovnu školu u Mödlingu, pokušavajući dobiti uzorak DNK od djevojčice kako bi dokazao da je Prikopil imao pomagača koji je silovao Kampusch

PIXSELL
Foto: PIXSELL
28 komentara

Bečki policajac koji je provodio ilegalnu istragu u slučaju Natasche Kampusch, osuđen je na 10 mjeseci zatvora zbog zloupotrebe položaja, piše Kronen Zeitung

Navodno je po nalogu umirovljenog predsjednika austrijskog vrhovnog suda Johanna Rzeszuta pokušavao uzeti DNK od jedne djevojčice kako bi dokazao da je Natascha Kampusch imala dijete, a Wolfgang Priklopil suradnika.

Priklopil je Nataschu oteo 1998. godine, kada je imala 10 godina, te ju držao u svome podrumu sve do njenog bijega 2006 godine. Kada je Priklopil shvatio da je pobjegla, bacio se pod vlak. Glavni istražitelj Oberst Franz Kroell 2010. godine zaključio je da je Priklopil morao imati pomagača. Ubrzo nakon toga Kroell je pronađen ubijen na terasi svoga doma u Grazu. Slučaj je tada proglašen samoubojstvom, a prošle godine austrijske vlasti zaključile su kako je ipak bila riječ o ubojstvu. 

Johann Rzeszut je nakon istrage 2010 godine upozorio na 27 nepravilnosti i propusta u slučaju. Tvrdio je da je policija u istrazi zanemarila neke od ključnih dokaza. Sumnja se kako je upravo on pokrenuo ovu ilegalnu istragu s osuđenim policajcem.

Možda vas zanima i ovo:
Message