Obavijesti

News

Komentari 22

Split: Policajac je susjedu dao podatke o zlostavljanoj ženi, on ih je proslijedio nasilnom mužu!

Split: Policajac je susjedu dao podatke o zlostavljanoj  ženi, on ih je proslijedio nasilnom mužu!

Žena je od zlostavljača pobjegla, a on je nakon što je dobio podatak o njoj iz policije, slao joj prijeteće poruke pozivajući se na te službene informacije

VIDEO

Državno odvjetništvo iz Splita podiglo je optužnicu protiv policajca zbog odavanja službene tajne. Naime, službene informacije koje bi trebale biti dostupne samo policijskim službenicima završile u rukama obiteljskog nasilnika, javlja N1.

Splitski policajac optužen je kako je odao podatke iz službenog MUP-ovog sustava prijatelju nasilnika koji je zlostavljao svoju suprugu.

Sve se dogodilo u rujnu 2021. godine, kada je policajac bio dežuran te je oko tri sata ujutro u Registru osoba i osobnih isprava Središnjeg informacijskog sustava MUP-a provjerio podatke za ženu.

Žena je od zlostavljača pobjegla, a on je nakon što je dobio podatak o njoj iz policije, slao joj prijeteće poruke pozivajući se na te službene informacije.

Pravosudne su kazne blage, a javna osuda žrtve je brutalna
Pravosudne su kazne blage, a javna osuda žrtve je brutalna

Tužiteljstvo za njega traži uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Što znači da neće morati u zatvor ako u roku dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Policajac je mobitelom slikao zaslon računala i poslao podatke susjedu koji je to tražio. Susjed je to proslijedio svom prijatelju, nasilnom bivšem mužu žene koja je provjeravana.

Kako se navodi u optužnici, on je iskoristio podatke do kojih je došao da ponovno zaprijeti bivšoj partnerici.

Policajac je na prvom ispitivanju priznao da je to učinio te da je popustio zahtjevu dugogodišnjeg susjeda koji mu se žalio na ljubavne probleme.

- Ja tu ženu uopće nisam poznavao - dodao je izražavajući žaljenje zbog toga što je napravio.

Žene stalno ubijaju, a u tome manijacima pomažu institucije
Žene stalno ubijaju, a u tome manijacima pomažu institucije

- Suprug me tijekom braka zlostavljao i zato sam ga napustila. No u listopadu 2021. sam od jedne osobe dobila snimku policijskog ekrana sa svojim podacima iz evidencije MUP-a. Istovremeno mi je bivši muž poslao više poruka u kojima se na te podatke pozivao. Zaključila sam da ih je dobio od nekog policajca pa sam MUP-u uputila pritužbu - svjedočila je tijekom istrage žena čiji su podaci zloupotrijebljeni.

Policajčev susjed, koji je sve ovo ‘zakuhao’, u svom je iskazu naveo da se sažalio nad prijateljem, jer je imao problema u braku. Zato je od drugog prijatelja, koji je radio u policiji, tražio podatke o njegovoj supruzi.

- Rekao sam mu da je to žena s kojom sam ja u vezi, te da me zanima hoću li imati problema s njezinim mužem. Prijatelj je na moje inzistiranje snimio ekran policijskog sustava. Iako me upozorio da ih nikome ne pokazujem jer je riječ o osjetljivim podacima ipak sam ih na kraju proslijedio dalje - opisao je susjed, te dodao kako mu je žao što je tako nepromišljeno postupio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe