Obavijesti

News

Komentari 68

Policajac pljačkao čak i pekare jer je natukao dug u kladionici

Policajac pljačkao čak i pekare jer je natukao dug u kladionici
4

Ukupno je u svim razbojstvima otuđio oko 34.000 kuna. Ista poslovnica pošte u Ulici Ivana Šibla dvaput mu je bila metom. Prvi put opljačkao ju je 22. svibnja ove godine oko 12 sati, također prijeteći “pištoljem”

VIDEO

Ovo je pljačka!, povikao je 28-godišnjak u četvrtak oko 8.30 sati ulazeći u poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici Ivana Šibla u zagrebačkom naselju Središće.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:54

Bio je odjeven u tamnu jaknu ispod koje je imao svijetlu majicu s kapuljačom, zelene hlače i tamne tenisice. Na glavu je navukao kapuljaču, a lice sakrio tamnom maramom. U to vrijeme u pošti su bile samo dvije zaposlenice, stare 31 i 43 godine, te zaštitar. U strahu predale su mu oko 8000 kuna te je pobjegao u smjeru Muzeja suvremene umjetnosti.

Uhićen pljačkaš pošte u naselju Središće: Radi se o policajcu!
Uhićen pljačkaš pošte u naselju Središće: Radi se o policajcu!

No nije daleko stigao.

Kako piše Jutarnji list, otišao je u obližnji dućan, gdje su ga primijetili zbog njegovih nervoznih kretnji. Jedan od djelatnika pozvao je policiju, a istražitelji su, gledajući snimke nadzornih kamera iz pošte, uočili kako je muškarac iz Kauflanda odjeven u istu odjeću kao pljačkaš iz pošte. Uhitili su ga te se poprilično iznenadili nakon što su utvrdili da je riječ o policajcu koji radi u postaji na području Zagreba. Daljnjom obradom povezali su ga s još deset razbojstava u Novom Zagrebu i Trnju od 20. travnja prošle godine.

Sumnjiče ga da je orobio šest pekarnica, dvije pošte, dvije ljekarne i jedan kiosk. U pljačke je išao maskiran povezom ili maramom preko lica.

Zaposlenicima bi najčešće verbalno zaprijetio i tražio novac, no znao je koristiti plastični ili plinski pištolj. Ukupno je u svim razbojstvima otuđio oko 34.000 kuna. Ista poslovnica pošte u Ulici Ivana Šibla dvaput mu je bila metom. Prvi put opljačkao ju je 22. svibnja ove godine oko 12 sati, također prijeteći “pištoljem”. U to vrijeme u pošti su bile dvije djelatnice, stare 42 i 58 godina, te stranka (29). Pobjegao je s nekoliko tisuća kuna. Policajcima je priznao da je mu je novac trebao kako bi vratio dugove u koje je zapao zbog klađenja. Razbojnika bi danas trebali dovesti pred istražnog suca Županijskog suda u Velikoj Gorici, koji će odlučivati o zahtjevu odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora.     

Privremeno udaljen iz službe

Policija uprava zagrebačka objavila je na svojoj stranici da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom. 

- Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je na način da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih kockanjem. Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34.000 kuna - priopćili su iz PUZ-a. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku PU Zagrebačke te je rješenjem načelnika PU zagrebačke privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe