Obavijesti

News

Komentari 6

Policajka iz Istre kao jedina žena iz Hrvatske istrčala je 171 kilometar oko Mont Blanca

Policajka iz Istre kao jedina žena iz Hrvatske istrčala je 171 kilometar oko Mont Blanca
3

Još uvijek slažem dojmove i moram se naspavati. Zaista sam umorna ali mi je srce puno. Obranila sam naše boje i stigla sretno do cilja, rekla nam je Nataša Rogić

VIDEO

Policajka Nataša Rogić, policijska službenica za odnose s javnošću istarske policije i jedna od najboljih ultrašica u državi drugi put je istračala ultra trail utrku na Mont Blancu.

- Utrčala sam u cilj u nedjelju nakon 45 sati i 40 minuta i 19 sekundi i to nakon što sam u petak oko 17 sati krenula na 171 kilometar dugu avanturu drugog najvećeg vrha Europe. Umorna sam ali presretna i ponosna na cijelu ekipu. Bodrili smo se međusobno a kad dođeš do cilja,osjećaj slobode i sreće ujedno je neopisiv - kazala je Nataša Rogić.

 

Unutar zadanog remena, malo prije nje stigla su na cilj dvojica trkača iz Primorsko-goranske županije s kojima se istarska policajka i pripremala za utrku. Prvi puta Nataša je istrčala istu rutu prije dvije godine, a riječ je o jednoj od najtežih trail utrka UTMB.

Svakako treba spomenuti da je istarska policajka i majka sina koji jedva čeka da se mama vrati kući, jedina žena iz Hrvatske koja je sudjeloala na utrci i jedna od ukupno devet trkača koji su branili hrvatske boje.

- Krenula sam u petak iz mjesta Chamonixa i trčala sam po planinskom masivu s preko10.000 metara nadmorske visine. Neopisiv je osjećaj ispitivanja sebe i svoje izdržljiosti na taj nači u zaista surovim uvjetima ispod vrha Mont Blanca - kazala je.

Nije bilo uopće jedostavno niti ući u ekipu od 2300 trkača koji su ove godine dobili tu prilku. Svoje mjesto među elitnim trkačima Nataša je zaslužila skupljajući bodove  sudjelovanjem na trail i ultra trail utrkama po Hrvatskoj.

- Još uvijek slažem dojmove i moram se naspavati. Zaista sam umorna ali mi je srce puno. Obranila sam naše boje i stigla sretno do cilja. Iako sam par dana ranije imala virozu, gotovo 100 kilometara utrke su me mučili i jaki bolovi u zglobu. Trpjela sam te bolove i nije bilo govora o odustajanju. Eto, upornost na kraju isplatila.  Na početku utrke imala sam mali problem s disanjem. Možda je to bilo zbog visinske razike ili straha hoću li ja to ponovno moći. Maknula sam od sebe sve crne misli i doslovce odlučila ići dalje korak po korak. Staza je bila dosta zahtjevna, prepuna strmih i dugih nizbrdica, ali sam i to svladala - rekla je.

Na kraju treba spomenuti da je od ukupno 2300 trkača njih čak 800 odustalo zbog jako zahtjevne staze. Nataša je drugi put istrčala krug oko najvećeg vrha u Europi, Mont Blanca, a sljedeći izazov i želja je osvojiti sam Mont Blanc. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti