News

Komentari 43

Policija analizira snimke: Tko je kamenovao gimnazijalce?

Desetak učenika Srpske pravoslavne opće gimnazije “Kantakuzina Katarina Branković” u petak na putu prema školi napali su njihovi vršnjaci i kamenovali

Desetak učenika Srpske pravoslavne opće gimnazije “Kantakuzina Katarina Branković” u Zagrebu u petak na putu prema školi napali su njihovi vršnjaci. Navodno su ih vrijeđali po nacionalnoj osnovi još dok su se autobusom vozili prema školi, a onda su ih pred školom kamenovali.

Srpska pravoslavna crkva izvijestila je da nitko nije ozlijeđen, ali su razbijena vrata škole, kao i prozori Duhovnog centra u kojem stanuje mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. 

Cijeli incident zabilježile su kamere Srpske pravoslavne opće gimnazije i snimke su predane policiji. Još se traga za počiniteljima.

Sumnja se da su napadači učenici susjedne škole na Svetom Duhu, Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, no kako se u toj zgradi nalazi još nekoliko škola, još nije utvrđeno iz koje dolaze napadači. Ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Josip Rodin pogledao je snimku, no kaže da ne može prepoznati osobe na njoj. Ukoliko se utvrdi da je riječ o učenicima njegove škole, kazao je za Jutarnji list, bit će sankcija.

Najčitaniji članci