Obavijesti

News

Komentari 58

Policija i dalje intenzivno traga za Ivanom Božićem: Potraga se širi, policija promijenila taktiku

Policija i dalje intenzivno traga za Ivanom Božićem: Potraga se širi, policija promijenila taktiku

Potraga za autom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata zabio u mladog policajca. Potraga se sada proširila i na zaleđe Šibensko-kninske županije

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.53

Načelnik policije u Splitu otišao u posjet ozlijeđenom policajcu

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić posjetio je teško ozlijeđenog mladog kolegu na intenzivnom liječenju KBC-a Split gdje mu je policijski vježbenik opisao kako ga je automobilom ozlijedio odbjegli vozač za kojim se traga.

Kako je rekao Hini, za vrijeme napada s mladim policajcem se nalazio i stariji kolega koji je također svjedok događaja. Pri svijesti je, ima ozljede trbušne šupljine, jake bolove i dosta oteklina, no i to bi se trebalo riješiti s vremenom, kazao je Marendić.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

12.50

Policije i dalje ima posvuda

24sata
24sata
9.02

Nova taktika

Splitska policija promijenila je taktiku u potrazi za 29-godišnjakom, tako da se danas nema kontrolnih punktova po Splitu niti na prometnicama na izlazu iz grada kao što je to jučer tijeko poslijepodneva bilo na staroj cesti u smjeru Klisa i brzoj cesti prema Dugopolju gdje su se stvarale kilometarske kolone.

8.44

Potraga traje i dalje

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske i dalje tragaju za Ivanom Božićem rođenim 1993.godine. Traganje za osobom provodilo se čitavu noć i intenzivna  potraga na terenu nastavljena je jutros. Sve raspoložive policijske snage uključene su u potragu i poduzimamo niz mjera i radnji kako bi pronašli 29-godišnjeg muškarca.

Policijski službenik i dalje je u bolnici, prema posljednjim informacijama stabilno je i dalje je pod intenzivnim nadzorom liječnika.

Još jednom pozivamo građane da ukoliko imaju informacije gdje se skriva Ivan Božić ili imaju bilo kakva saznanja o njemu da nazovu policiju na 192, priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske.

8.35

Ivan Božić (29) iz Solina osumnjičen je da je u noći na srijedu automobilom pregazio 20-godišnjeg policijskog vježbenika, a zatim pobjegao. U Splitu i okolici od sinoć traje opsadno stanje, još uvijek traje potraga za njim. 

Iz policije nam kažu kako zasada novih detalja nema te kako će o svim radnjama pravovremeno obavijestiti javnost.

Kako doznajemo od policije, potraga je proširena i na susjedno Šibensko-kninsku županiju, točnije, na Čvrljevo odakle je porijeklom obitelj 29-godišnjaka te postoji mogućnost da krene u tom pravcu kako bi našao zaklon kod nekog iz tog kraja. 

Potraga za automobilom i vozačem počela je odmah nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat u srijedu nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Od tada se intenzivno pregledava svaki dio Solina i šire područje oko Splita. U nju su uključeni svi rodovi policije. Policija je jučer poslijepodne objavila i Božićevu fotografiju, a dojavljeno je bilo i da je viđen oko splitske bolnice, kamo su stigli naoružani specijalci, ali ga tamo ipak nisu pronašli. 

Sinoć su se na ulazima i izlazima Splita stvarale ogromne gužve jer je policija provjeravala svako vozilo. 

Božiću ovo nije prvi okršaj sa zakonom. Prije dva mjeseca se našao u optužnici splitskog ODO-a zbog krađe staklenih boca. 

Nezaposleni kuhar je do sad pravomoćno osuđen krajem kolovoza 2018- godine zbog oštećenja tuđe stvari, i to na kaznu zatvora od 6 mjeseci uvjetno na 2 godine, a ima i presudu na identičnu kaznu od prosinca 2020. godine, i to zbog teške krađe. 

Prekršajni sud u Splitu mu je sredinom rujna ove godine izdao nalog po kojem treba platiti 5100 kuna jer ga je policija u srpnju zaustavila i pronašla kod njega 2,31 gram marihuane. 

Njegov otac, Ante Božić rekao je jučer da je Ivan tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerovatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu.

- Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje - rekao je Ante Božić.

- Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio - dodao je otac osumnjičenog.

Komentari 58