Obavijesti

News

Komentari 55

Policiji se predao osumnjičeni za pucanje na Josipa Čubelića: Stigao u postaju u pratnji majke

Policiji se predao osumnjičeni za pucanje na Josipa Čubelića: Stigao u postaju u pratnji majke

U 15:30 u PU splitsko-dalmatinsku došao je Alen Radić u pratnji odvjetnice i majke. Ostala trojica su u bijegu, ali SD neslužbeno doznaje kako se planiraju njihove predaje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
15.50

Kako javlja Slobodna Dalmacija, jedan od četiri bjegunca kojeg policija traži zbog ranjavanja Josipa Čubelića na splitskim Skalicama, predao se policiji. 

- U 15:30 u PU splitsko-dalmatinsku došao je Alen Radić u pratnji odvjetnice i majke - piše SD.

Ostala trojica su u bijegu, ali SD neslužbeno doznaje kako se planiraju njihove predaje.

Daljnji postupak ide ovako: Radiću će se prvo utvrditi identitet, nakon čega slijedi ispitivanje i daljnje kriminalističko istraživanje.

12.00

Splitska je policija pronašla i privela 47-godišnjaka koji je jučer iz automobila u vožnji mahao pištoljem, izvijestili su u četvrtak.

Navode kako im je to dojavio jučer oko 11 sati jedan građanin te su odmah po zaprimanju informacije počeli potragu. Dvadesetak minuta kasnije, u Solinskoj ulici zaustavili su vozilo u kojem se kao suvozač nalazio 47-godišnjak kod kojeg je pronađen i oduzet airsoft pištolj (kategorija D).

Muškarac je priveden te mu je po završetku kriminalističkog istraživanja uručen prekršajni nalog zbog prekršaja reguliranog Zakonom o nabavi posjedovanju oružja građana.

10.58

Na osobnom automobilu Škoda Fabia izbio je požar rano jutros oko 5.45 sati u Ulici Don Lovre Katića. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, vlasnica vozila imala je dva partnera koja se povezuju sa splitskim podzemljem te s jednim ima i dijete.

Prvu vezu imala je s osuđivanim dilerom Brankom Dokićem iz Solina, a zadnji put je za trgovinu drogom osuđen u siječnju 2020. godine.

Tada se nagodio na tri godine zatvora nakon što je na Gripama u Splitu uhićen s  nešto više od 100 grama kokaina, osam tableta ecstasyja i tri kristala iste droge. U BMW-u su mu nađene dvije potkape koje prekrivaju lice tzv. fantomke, dva preklopna noža i digitalna vaga.

Za noževe je prijavljen prekršajno dok mu je za drogu odmah išla kaznena prijava za neovlaštenu prodaju i stavljanje u promet opojne droge. Osim kazne zatvora određeno mu je da mora platiti 9.600 kuna sudskih troškova. S njim u društvu je bio jedan Splićanin, također s kriminalnim dosjeom i jedan crnogorski državljanin iz istog miljea. 

Njen drugi partner iz istih krugova je Kristijan Stojanović (42) zvani Kiki

U travnju prošle godine je pravomoćno oslobođen krivnje za ubojstvo Ive Stipetića (22) na Kočinjem brdu u prosincu 2010. godine, nakon dugotrajnog kaznenog postupka i tri suđenja. Otprije je osuđivan za pokušaj ubojstva i dilanje, a od najnovijih izgreda ima presudu s Prekršajnog suda od 62 dana zatvora zbog tučnjave.

 

7.30

FOTOGRAFIJE NAKON POŽARA

24sata
24sata
24sata
9.00

Ovo je mjesto buktinje u Solinu: To je samo jedan u nizu požara auta, od Osijeka, Cresa, Splita...

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su da je jutros, oko 05.45 sati, u Solinu izbio požar na parkiranome osobnom automobilu koje je djelomično izgorjelo. To je samo jedan u nizu požara automobila posljednjih dana u Hrvatskoj.

Požar su ugasili vatrogasci. Na mjestu događaja izvršiti će se očevid. Iz policijske uprave nam nisu mogli potvrditi povezanost požara u Solinu i potrage za četvoricom muškaraca.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 55