News

Komentari 26

Policija izvijestila: ‘Požar u školi u Dubravi je podmetnut, netko je htio time prikriti provalu!‘

Policija izvijestila: ‘Požar u školi u Dubravi je podmetnut, netko je htio time prikriti provalu!‘

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj, u ponedjeljak 2. studenoga 2020. godine u noćnim satima, provalio u školu, javlja policija

Požar koji je u ranim jutarnjim satima izbio u zgradi osnovne škole Mato Lovrak u zagrebačkoj Dubravi, bio je podmetnut i to zato kako bi se njime prikrila provala koja mu je prethodila.

Nepoznati provalnik otuđio je računala i druge tehničke uređaje, a zatim podmetnuo požar.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Obavljenim očevidom utvrđeno je kako je nepoznati počinitelj, u ponedjeljak 2. studenoga 2020. godine u noćnim satima, provalio u školu, ušao u unutrašnjost od kuda je otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je otvorenim plamenom s namjerom prikrivanja tragova kaznenog djela, izazvao požar u jednoj od prostorija, koji plamen se proširio na krovište škole dimenzija 35 x 29 metara. Požar su ugasili vatrogasci.

Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija odnosno izgaranja inventara. Materijalna šteta uzrokovana ovim kaznenim djelom je zasad neutvrđena, cijeni se većom", navela je zagrebačka policija.

Najčitaniji članci