News

Komentari 93

Policija kontrolira krše li se mjere: U studentskom klubu zatekli pozitivnog muškarca

Policija kontrolira krše li se mjere: U studentskom klubu zatekli pozitivnog muškarca

Zbog kršenja mjera u centru Zagreba, policija, Civilna zaštita i Državni inspektorat krenuli su u akciju. Izdali su 27 upozorenja i tri kaznene prijave. U raciji u studentskoj udruzi našli su i pozitivnog muškarca

Nakon niza dojava o kršenju mjera, tuluma na terasama kafića i masovnih okupljanja, zagrebačka policija, Civilna zaštita i Državni inspektorat u petak su nadzirali centar Zagreba, piše Dnevnik.hr. 

U 27 ugostiteljskih objekata osoblje je upozoreno da se trebaju pridržavati mjera. Neke su upozorili na skraćeno radno vrijeme, a neke na nedovoljan razmak između stolova i stolica na terasama. Također neki objekti nisu zadovoljili minimalne tehničke uvjete da bi se klasificirali kao terase. Protiv tih pravnih osoba pokrenuti su prekršajni postupci. U ugostiteljskom objektu u Ulici Nikole Tesle utvrđeno je kršenje odluke Stožera vezano za posluživanje gostiju na otvorenim terasama te je vlasniku izdano usmeno rješenje i izrečena je naredba da se u roku od dva dana isto i provede. Još je u jednom objektu u Tkalčićevoj ulici utvrđeno kršenje radnog vremena te će biti podnesena obavijest o počinjenom prekršaju.

U studentskoj udruzi u Gundulićevoj ulici provedena je racija. Tamo su našli 64 osobe među kojima je i 31-godišnjak koji je pozitivan na COVID-19. Zabilježeno je i nepridržavanje zabrane održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, kao i da nitko od zatečenih osoba nije koristio zaštitne maske, zbog čega će se svim osobama izdati prekršajni nalozi. Protiv 25-godišnjakinje i 26-godišnjaka, odgovornih osoba udruge studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru COVID – liječenje u kući, a koji su zatečenih tijekom provođenja racije u prostoru udruge, bit će podnesene kaznene prijave -  izvijestili su iz policije.

 

Najčitaniji članci