News

Komentari 74

Policija otkrila da je žena (34) išarala Tuđmanov spomenik

Policija otkrila da je žena (34) išarala Tuđmanov spomenik

Oštetila je spomenik Franji Tuđmanu kod zagrebačkih fontana i umjesto "Prvi hrvatski predsjednik" napisala preko njega "Prvi hrvatski diktator". Optužena je za narušavanje javnog reda i mira.

Zagrebačka policija je utvrdila da je spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu prije nekoliko dana u Zagrebu, išarala 34-godišnjakinja, i protiv nje su podigli optužni prijedlog iz Zakona o narušavanju javnog reda i mira, doznaje Hina u četvrtak. Oštetila je spomenik Franji Tuđmanu kod zagrebačkih fontana i umjesto "Prvi hrvatski predsjednik" napisala preko njega "Prvi hrvatski diktator". 

Zagreb: Devastiran spomenik Dr. Franje Tuđmana

Iz Policijske uprave zagrebačke su Hini potvrdili da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom, koja je optužena za šaranje spomenika dr. Tuđmanu u utorak, 22. lipnja.

Protiv nje je podignut optužni prijedlog zbog povrede članka 6. Zakona o narušavanju javnog reda i mira.

Policija je u utorak, 22. lipnja, oko 15,30 sati primila dojavu da je nepoznati vandal išarao spomenik podignut dr. Franji Tuđmanu na raskrižju Ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice.

Spomenik je bio išaran crnim i crvenim sprejem, a grafit se i nakon što je spomenik opran i očišćen još malo vidio. Osim 'diktatora', vandali su napisali još nekoliko stvari, a nacrtana je i crvena šaka.