Obavijesti

News

Komentari 3

Policija pred lokalne izbore pretresla urede ruske oporbe

Policija pred lokalne izbore pretresla urede ruske oporbe
1

Više od 20 pretresa izvršeno je u uredima te grupacije u regijama Vladimir, Ivanovo, Tatarstan i Novgorod, kao i u domovima aktivista koji su kandidati na izborima, članova njihovih kampanja i promatrača izbora

VIDEO

Policija je u srijedu izvršila pretres u moskovskom uredu oporbene skupine Otvorena Rusija, kao i u domovima nekoliko aktivista koji su ovaj vikend kandidati na lokalnim izborima i koji vlasti optužuju za zastrašivanje.

Otvorena Rusija, koju financira kritičar Kremlja Mihail Hodorkovski, objavila je kako su pretresi napravljeni u sklopu stare kriminalne istrage Jukosa, ugašenog naftnog giganta u vlasništvu Hodorkovskog koji je danas u egzilu.
 
Skupina imena Ujedinjeni demokrati podržava stotine oporbenih aktivista koji su ove nedjelje kandidati na lokalnim izborima i nadaju se da će postati dio regionalnih vlasti kojima dominira vladajuća stranka Ujedinjena Rusija.
 
Više od 20 pretresa izvršeno je u uredima te grupacije u regijama Vladimir, Ivanovo, Tatarstan i Novgorod, kao i u domovima aktivista koji su kandidati na izborima, članova njihovih kampanja i promatrača izbora, objavila je Otvorena Rusija.
 
Policija je iz ureda Otvorene Rusije u Moskvi zaplijenila opremu i oporbene novine te je ušla i u moskovsko uredništvo MBKh-a, medija koje Hodorkovski financira.
 
- Očito je da neovisni kandidati i uredi Ujedinjenih demokrata nisu povezani s Jukosom, ovo je očigledan čin pritiska i bezakonja države u interesu Ujedinjene Rusije - rekla je Anastasija Burakova, aktivistica Otvorene Rusije.
 
Kandidat za gradski odbor u Novosibirsku i saveznik vodeće ličnosti oporbe, Alekseja Navaljnog koji je na liječenju u Njemačkoj nakon navodnog trovanja u Sibiru, u utorak je kazao kako je napadač upao u ured njegove kampanje i razbio bocu koja je sadržavala tvar čudnog mirisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...