Obavijesti

News

Komentari 71

Policija traži dvojicu terorista: Jesu li ovo briselski napadači?

Policija traži dvojicu terorista: Jesu li ovo briselski napadači?
1

Fokus istražitelja biti će na dvojici glavnih osumnjičenika: Mohamedu Abriniju (31)  i Najimu Laachraouiju (24). Poznati su policiji još od napada na Pariz, ali su uspjeli pobjeći

VIDEO

Iako još nitko nije preuzeo odgovornost za jutrošnje terorističke napade u Bruxellesu, fokus istražitelja biti će na dvojici glavnih osumnjičenika: Mohamedu Abriniju (31)  i Najimu Laachraouiju (24).

Dvojac je poznat istražiteljima još od pariških napada, ali za razliku od Abdeslama, oni su uspjeli pobjeći policiji.

Abrini, inače marokanskog porijekla, je Abdeslamov prijatelj iz tinejdžerskih dana, kako su rekle njihove obitelji. Obojica su živjeli u briselskoj četvrti Molenbeek. Policiji je i prije napada na Pariz bio poznat po krađama i kriminalnim aktivnostima vezanima za drogu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poznato je da je nekoliko puta putovao van zemlje. U lipnju je letio za Istanul, otkud je vjerojatno dalje nastavio za Siriju. Njegov mlađi brat ubijen je 2014. boreći se za Islamsku policiju, koju je vodio Abdelhamid Abaaoud, vođa napada na Pariz. Abrini je sredinom srpnja uočen u Birminghamu, a mjese dana kasnije bio je u Njemačkoj i Maroku nakon čega je nestao. 

Nadzorne kamere su ga snimile u društvu terorista samo nekoliko dana uoči napada na Pariz  13.studenog prošle godine, a posljednji put viđen je 12. studenog.

Abrini je sa Salahom Abdeslamom i njegovim bratom Brahimom 10. i 11. studenog automobilom putovao u Bruxelles kako bi unajmili stanove u kojima će se sakriti.  Abrini je 12. studenog uočen na belgijskoj benzinskoj postaji  blizu francuske granice. Vozio je automobil kojim se su napadači dovezli u Pariz. Otada mu se gubi svaki trag. Rodbina tvrdi da je na dan pariškog masakra bio u Bruxellesu.

 

Francuski tužitelj izdao je 24. studenog tjeralicu za njim u kojoj se ističe da je Abrini opasan i vjerojatno naoružan. Atletske je građe, visok oko 180 cm, tamne kose i očiju, stoji u opisu. 

Istražitelji još nisu sigurni kakvu je točno ulogu imao u pariškim napadima, da li je pružao napadačima lofističku podršku ili bio jedan od vozača.

Drugi osumnjičeni, Najiu Laachraoui koristio je lažni identitet. Pod imenom Soufiane Kayal registriran je na austrijsko-mađarskoj granici 9. rujna. Putovao je u sa Salahom Abdeslamom i MOhamedom Belakidom (35), Alžircem koji je ubijen prošli utorak tijekom racije u Bruxellesu. 

Jedna od kuća u centru Bejgije bila je iznajmljena na ime Soufianea Kayala. Istražitelji vjeruju da su on i Belakaid bili u telefonskoj vezi s nekim od napadača na Pariz 13. studenog. Laachraouijev DNK je pronađen u 'sigurnim kućama' u kojima su se pripremali napad. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)
TRAŽILI NOVAC

VIDEO Policija objavila snimku privođenja muškaraca: Tvrdili su da znaju gdje je Danka (2)

BiH - Policija je u četvrtak uhitila troje ljudi iz BiH koji su na TikToku tvrdili da znaju gdje je djevojčica Danka (2), koja je ovog tjedna nestala kod Bora u Srbiji. Uhićeni su na području Hadžića. Naime, trojica muškaraca su tražili 50.000 KM za informacije o nestaloj Danki. Uhićenje je zatražio beogradski Interpol, a odjel za Cyber kriminal locirao je muškarce s pomoću njihove IP adrese. U kuću u kojoj su se nalazili upala je specijalna policija.