Obavijesti

News

Komentari 42

Policija u prostorijama BBB-a našla palice, petarde, kremice...

Policija u prostorijama BBB-a našla palice, petarde, kremice...
9

Policija je u nedjelju do 16 sati privela 20 osoba, deset zbog tučnjave, a deset zbog pijanstva, dok je nakon završetka utakmice privedena još jedna osoba zbog narušavanja javnog reda i mira

VIDEO

Dan nakon derbija između Dinama i Hajduka, zagrebačka policija objavila je kako je u prostorijama jedne navijačke udruge zaplijenila razne predmete za napad, maskiranje i pirotehnička sredstva koja se ne mogu nabaviti u slobodnoj prodaji ili bez odobrenja, čime su spriječeni mogući veći izgredi.

Policija je navela da je mjere poduzela sa ciljem sprječavanja sukoba unutar frakcija domaćih navijača prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na Maksimiru, te kako bi umanjila moguće posljedice nekih eventualno planiranih protupravnih ponašanja.

Nakon što je subotu oko 12,50 sati na Trešnjevci, u ulici Dragutina Golika, počinitelj povezan s navijačkom skupinom počinio razbojstvo nad 22-godišnjakom, policija je krenula u pretrage navijača i prostorija jedne navijačke udruge.

Zaplijenjene drvene drške, palice, oprema za maskiranje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pritom je zaplijenila razne alate prikladne za fizički napad, primjerice drvene drške, palice, opremu za maskiranje i pirotehnička sredstva koja se ne mogu nabaviti u slobodnoj prodaji.

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Boris Novak rekao je na konferenciji za novinare da je privedena osoba koju se povezuje s razbojstvom počinjenim na Trešnjevci, te da se nastavljaju pretrage sa ciljem pronalaska počinitelja i predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda.

Policija je u nedjelju do 16 sati privela 20 osoba, deset zbog tučnjave, a deset zbog pijanstva, dok je nakon završetka utakmice privedena još jedna osoba zbog narušavanja javnog reda i mira.

Desetoricu zbog tučnjave policija je privela u nedjelju oko 14 sati u Ulici Divka Budaka nakon što su se sukobili navijači dviju suprotstavljenih frakcija. Uoči početka utakmice, odnosno od 14 do 15 sati, zbog pijanstva je u službene prostorije dovedeno devet hrvatskih i jedan slovenski državljanin.

Pola sata prije početka utakmice, s vanjske strane ulaza jug, nalazilo se oko 500 osoba, skupina od njih pedesetak počela se naguravati odnosno vršiti pritisak oko gelendera postavljenih zbog sigurnosti i kontrole ulaza. Oglušili su se na policijsku zapovijed da prestanu, pa su policijski službenici nad njima uporabili sredstva prisile i njihov je pritisak prestao.

Zapaljeni kombi i minibus šibenskih oznaka 

Zasad nije poznato je li požar kombija šibenskih oznaka u vlasništvu nogometnog kluba iz Vodica te minibusa šibenskih oznaka u vlasništvu leasing poduzeća povezan s navijačkim nasiljem, no policija ne isključuje ni tu mogućnost.

Požar je izbio u nedjelju oko 4,45 sati u Novom Zagrebu u Ulici Remetinečki gaj, a očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj otvorenim plamenom zapalio prednji dio karoserije kombi vozila te se požar preko motora proširio na cjelokupno vozilo, a najviše na unutrašnjost koja je u potpunosti izgorjela zajedno s prednjim dijelom.

Potom je počinitelj izazvao požar na minibusu također zapalivši otvorenim plamenom plastičnu oblogu između vjetrobranskog stakla i poklopca motora. Materijalna šteta zasad nije utvrđena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a