Obavijesti

News

Komentari 45

Policija zaplijenila stotine tisuća kondoma: Iskorištene oprali pa ih pakirali i prodavali ispočetka

Policija zaplijenila stotine tisuća kondoma: Iskorištene oprali  pa ih pakirali i prodavali ispočetka

Policija u Vijetnamu je pronašla 360 kilograma kondoma koji su bili spremni za prodaju. Osumnjičena 32-godišnjakinja rekla je kako je jednom mjesečno dobivala zalihu iskorištenih, a zatim ih je prala i sušila

Vijetnamska policija zaplijenila je 324.000 rabljenih prezervativa nakon što je inspekcija utvrdila da je Pham Thi Ngoc (32) iznajmila pogon u kojem ih je planirala reciklirati. 

Organizirala je pranje, sušenje i ponovno pakiranje kondoma kako bi ponovno mogli na tržište, kao da se radi o novom proizvodu. 

Osim 360 kilograma kondoma policija je pronašla i tisuće prezervativa koji su bili spakirani i spremni za prodaju. Vijetnamka je otkrila da je jednom mjesečno od nepoznate osobe primala pošiljku iskorištenih prezervativa, javlja Reuters

Kondomi su zaplijenjeni kao dokazni materijal, ali će biti skladišteni prema propisima jer se smatraju opasnim medicinskim otpadom.

Prema izvješćima lokalnih medija, nepoznata količina prepakiranih kondoma već je distribuirana hotelima i dućanima u blizini skladišta.