Obavijesti

News

Komentari 8

Pomažu dva kanadera: Požar kod Kistanja i dalje je aktivan

Pomažu dva kanadera: Požar kod Kistanja i dalje je aktivan
3

Požar se, nošen vjetrom, proširio u dva pravca; od sela Mjerkači prema Smrdeljima i selu Tomasovića Stanovi, drugi prema Nacionalnom parku Krka i Skradinu...

VIDEO

Požar kod Kistanja koji je buknuo u utorak popodne još nije ugašen, a na teren su u srijedu poslana dva Canadaira i tri Airtractora.

„Požar nije lokaliziran. Jutros odmah u 7 sati došla su ga gasiti dva Canadaira, a poslana su i tri Airtractora. Kroz noć je dežuralo 25 vatrogasaca s devet vozila. Opožarena površina je oko 450 kvadrata. Gori uglavnom trava i nisko raslinje, a požar ne ugrožava kuće“, rekli su u Centru 112 Šibensko-kninske županije.

Zbog velikog požara, u Kistanjama je u utorak navečer održan i sastanak stožera civilne zaštite Općine Kistanje.

Požar se, nošen vjetrom, proširio u dva pravca; od sela Mjerkači prema Smrdeljima i selu Tomasovića Stanovi, drugi prema Nacionalnom parku Krka i Skradinu gdje se proširio iz pravca zaseoka Verovići i Tepići. Stožer civilne zaštite osigurao je logistiku za 77 ljudi, a sva raspoloživa mehanizacija je u stanju pripravnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministarstvo obrane jutros je izvijestilo da zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, od ranog jutra sudjeluju u gašenju požara kod Kistanja sa dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

Riječ je o požarištu na kojem su i jučer zračne snage  djelovale sa ukupno osam protupožarnih aviona, pet Canadaira i tri Airtractora pri čemu su izbacili oko 180 vodenih bombi i ostvarili 30 sati naleta na požarištu.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 144 požara (53 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj I Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1170 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 37. 000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.