News

Komentari 0

Pomoć s neba u Hercegovini: Kiša gasi višednevne požare

Pomoć s neba u Hercegovini:  Kiša gasi višednevne požare

Gasitelji su kišu dočekali kao spas u posljednji trenutak za zaustavljanje vatrene stihije koja je i nastala kao posljedica udara groma prije pet dana kada je također slabije kišilo

Višednevne požare kojima su se gasitelji uglavnom bespomoćno suprotstavljali na području Mostara i Jablanice u Hercegovini počela je gasiti snažna kiša koja je popodne počela padati na području planina Čvrsnice i Čabulje. 

- Kiša je konačno počela padati. Nadamo se da će uspjeti do kraja obuzdati ovu vatrenu stihiju - rekao je gasitelj sa planine Čabulje sjeverozapadno od Mostara koji već pet dana pomaže u zaustavljanju požara. Ovaj je požar sinoć pomagao gasiti i hrvatski kanader, no tijekom jutra se vatra bila ponovno rasplamsala. 

Gasitelji su kišu dočekali kao spas u posljednji trenutak za zaustavljanje vatrene stihije koja je i nastala kao posljedica udara groma prije pet dana kada je također slabije kišilo. 

Pomoć s neba stigla je i gasiteljima nedaleko Jablanice na planini Čvrsnici. Tu je požar opasno prijetio obiteljskim kućama i gospodarskim objektima.

Zbog bojkota državnih institucija srpskog člana BiH Predsjedništva Milorada Dodika posljednjih dana nije bilo moguće angažirati helikoptere Oružanih snaga BiH. Srpski političari bojkotiraju rad državnih institucija nakon što je bivši Visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo izmjene Kaznenog zakona kojim se sankcionira i negiranje genocida u BiH.  

Najčitaniji članci