Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomoćnik ministra branitelja osuđen na tri godine zatvora

Dinko Mikulić je bio na funkciji Uprave za stambeno zbrinjavanje te je trebao brinuti o zbrinjavanju vojnih invalida, i članova obitelji poginulih, nestalih i zatočenih branitelja

Foto: Borna Filic/PIXSELL
41 komentara

Bivši pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić danas je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je tijekom 2005. tražio, a kasnije i primio mito, kako bi pogodovao pri kupnji stanova za potrebe stradalnika Domovinskog rata.

Za to vrijeme Mikulić je bio na funkciji Uprave za stambeno zbrinjavanje te je trebao brinuti o zbrinjavanju vojnih invalida, i članova obitelji poginulih, nestalih i zatočenih branitelja. Od Branka Dretara, suvlasnika i člana uprave trgovačkog društva Stanoing d.o.o. iz Varaždina tražio je 50.000 eura na što su Dretar i kolega Eduard Brumen pristali.

Prema presudi, Mikulić je ponovno 2008., u dva navrata, pokušao izvući 100.000 i 200.000 eura. Iako mu je Dretar pristao dati prvu cifru, nju nikad nije isplatio. Dretar je ubrzo smijenjen s funkcije pa se Mikulić okrenuo Brumenu. Brumen ga je tada odbio.

Prema odluci suda Mikulić mora platiti troškove financijskog i knjigovodstvenog vještačenja od 88.000 kuna, građevinsko vještačenje od 38.000 kuna i trošak postupka od 20.000 kuna.

Jednako tako oduzet će mu 50.000 eura ili 362.800 kuna u protuvrijednosti te ih u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude mora uplatiti u državni proračun.
 

Možda vas zanima i ovo:
Message