Obavijesti

News

Komentari 30

Pomogao mu britanski vojnik: Nakon 13 godina ima novo lice

Pomogao mu britanski vojnik: Nakon 13 godina ima novo lice
1

Vojnik Wayne Ingram upoznao je Stafana Savića, tada 4-godišnjeg dječaka s teškom deformacijom lica, prije 13 godina dok je bio u mirovnoj misiji u Bosni i Hercegovini

VIDEO

Bivši vojnik Wayne Ingram upoznao je Stafana Savića, tada 4-godišnjeg dječaka s teškom deformacijom lica, prije 13 godina dok je bio u mirovnoj misiji u BiH.

Stefan je rođen s kosti posred lica koja mu je pritiskala lubanju i razdvajala oči zbog čega dječak nije mogao vidjeti objekte pred sobom. Otac četvero djece, bio je toliko dirnut sudbinom malog Bosanca, da mu je obećao pomoći i odvesti ga na operaciju u Veliku Britaniju.

193066684

Ingram je skupio 140.000 funti i nakon pet operacija (posljednja je bila u listopadu 2016. godine) dječak izgleda kao potpuno nova osoba.

- Osjećam se neizmjerno ponosno. Stefanova transformacija je nevjerojatna. Da mi je netko prije 13 godina rekao da ću u BiH steći prijatelja za cijeli život ne bih mu vjerovao. Između mene i Stefanove obitelji razvila se jedna neraskidiva veza - rekao je Ingram za MailOnline.

193066787

Unatoč deformitetu, Stefan je bio normalan i zaigran dječak.

- U to vrijeme imao sam dvojicu sinova. Jednostavno nisam mogao samo stajati i ništa ne učiniti. Znao sam da mu moram pomoći - dodaje.  

Ingram je kazao kako je Stefan bio stidljiv zbog svog deformiteta, ali da sada ulicom hoda visoko uzdignute glave.

Jedan od liječnika koji je bio direktno uključen u liječenje dječaka iz BiH bio je plastični kirurg David Dunaway koji je velikodušno ponudio svoje usluge besplatno dok je Ingram plaćao karte, vize i smještaj za Stefana i njegovu obitelj.

Bivši vojnik, koji sada radi kao bolničar u Velikoj Britaniji, ispričao je kako danas na Stefana gledao kao na svoje dijete. 

- Ja sam čovjek od čelika, ali kad sam mu morao reći zbogom, srce mi se raspuklo. Čvrsto me zagrlio, a oči su mi se ispunile suzama - govori Ingram dodajući da ne zna kada će opet vidjeti dječaka, koji se vratio u BiH.

Novinar Daily Maila razgovarao je i sa Stefanom koji se zahvalio svim dobrim ljudima zahvaljujući kojima je uspio prikupiti novac i otići na operacije. 

- Sve što mogu reći je hvala još jednom svima. Nadam se da ću biti u budućnosti moći posvetiti vrijeme muzici s obzirom na to da je harmonika moja ogromna ljubav - rekao je Stefan.

O Stefanu smo pisali 2014. godine:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu