Obavijesti

News

Komentari 27

Pomogla kćeri da pobjegne od 'dogovorenog' muža pa ju ubio

Velika Britanija: U tijeku je suđenje muškarcu osumnjičenom za ubojstvo punice koja je navodno pomogla kćeri da pobjegne od njega i dogovorenog braka i ode živjeti sa svojim dugogodišnjim dečkom

VIDEO

U Velikoj Britaniji u tijeku je suđenje 31-godišnjem muškarcu optuženom za ubojstvo svoje punice jer je pomagala svojoj kćeri da pobjegne od njega i njihovog dogovorenog braka. 

Muhammad Tafham (31) navodno je nožem izbo majku petero djece Rahman Begum (46) zato što je pomogla svojoj kćeri Ayshi Gulraiz (25) da pobjegne od njega i vrati se svojem dugogodišnjem dečku.

Aysha Gulraiz nastavila se viđati sa svojim dečkom unatoč tome što je ušla u dogovoreni brak s rođakom svojeg oca, Muhammadom Tafhamom u Pakistanu 2016. godine. Nakon vjenčanja, Tafham je došao živjeti sa suprugom u Veliku Britaniju.

No njihov dogovoreni brak nikako nije funkcionirao. Pokušali su živjeti zajedno, no cijelo vrijeme su se svađali. Naposljetku, Tafham je pristao na razvod ali pod uvjetom da Gulraiz ostane živjeti s njim još tri godine kako bi on mogao dobiti državljanstvo i ostati u Velikoj Britaniji

Tužiteljstvo tvrdi da je optuženi Muhammad Tafham ubio svoju punicu Rahman Begum dan nakon što ga je na prijevaru izvukla iz kuće, kako bi za to vrijeme njezina kćer i njen dečko spakirali njezine stvari i napustili dom prije nego što se Tafham vrati kući.

Nakon što ju je izbo nožem, optuženi je navodno stavio nož u njezinu ruku i pokušao zločin prikazati kao samoubojstvo, tvrdi tužiteljstvo. 

Optuženi je sudu izjavio da nije kriv i tvrdi da je nesretna žena počinila samoubojstvo. Ovih je dana svjedočio i udovac, suprug ubijene, koji je sudu izjavio da  njegova žena nije pokazivala nikakve znakove da bi mogla počiniti samoubojstvo i da je bila vrlo, vrlo sretna.

U svjedočenju na sudu, suprug ubijene Gulraiz Sharif izjavio je da je njegova supruga bila dobro raspoložena. Šalila se da će za večeru napraviti piletinu s curryjem koju ja ne mogu jesti, izjavio je. 

Sljedećeg dana, pronašli su je u kuhinji u lokvi krvi.

Otac nije prihvaćao izbor svoje kćeri

Na pitanje tužitelja je li njegova žena te noći ili ranije rekla da razmišlja o samoubojstvu, on je odgovorio: 'Ne, nikada. Zašto bi to učinila? Nije imala nikakvih problema. Bila je sretna, bila je jako sretna'. 

Otac se nije slagao s izborom svoje kćeri.  

Kći ubijene na sudu je izjavila da otac nije prihvatio njezinu vezu s dečkom Malikom. Isto tako, Aysha Gulraiz je rekla da je pristala na dogovoreni brak s Tafhamom samo da 'njezin otac bude sretan'.

Rekla je i da je majka nikad nije optužila da je osramotila obitelj jer je kao udana žena živjela sa svojim dečkom negdje drugdje. 

Na sudu se saznalo da je i druga kćer iz obitelji trebala stupiti u dogovoreni brak, ali i za nju je otkriveno da ima drugog dečka u Velikoj Britaniji. 

Tijekom unakrsnog ispitivanja supruga ubijene, Sharif je zanijekao da je u mjesecima prije ubojstva par živio odvojeno i da se njegova supruga sa svojom djecom planirala preseliti u Midlands, gdje živi njezina obitelj. 

- Krivili ste svoju suprugu zbog odgoja svojih kćeri, je li tako? - pitao ga je istražitelj. 

- Ne prihvaćam to, ona je bila moja supruga, živjeli smo zajedno 25 godina. Živjeli smo zajedno, nikad nismo bili razdvojeni - odgovorio je Sharif. Kazao je da nije znao da je njegova supruga posjetila svoju obitelj i da se njima požalila kako je u posljednje vrijeme 'loše raspoložena', piše DailyMail.

Suđenje se nastavlja...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke