News

Komentari 10

Pompeo izvrijeđao novinarku: Znaš li gdje je uopće Ukrajina?

Pompeo izvrijeđao novinarku: Znaš li gdje je uopće Ukrajina?

Dočekao me u svom osobnom salonu i vikao na mene desetak minuta, bio je nezadovoljan zbog pitanja o Ukrajini, rekla je novinarka i dodala da ju je vrijeđao tijekom čitavog razgovora

Američka novinarka rekla je u petak da je državni tajnik Sjedinjenih Država Mike Pompeo izgubio strpljenje te počeo vikati i psovati kada je zaredala s pitanjima o ukrajinskoj aferi koja je u središtu postupka za opoziv Donalda Trumpa.

Sve je počelo s intervjuom koji je Mike Pompeo u petak dao za NPR, američki javni radio.

Razgovor se uglavnom ticao Irana, ali ga je novinarka Mary Louise Kelly završila Ukrajinom jer je predsjednik Trump trenutačno optužen u američkom Senatu za zlouporabu ovlasti zbog toga što je pritiskao Kijev da istraži njegova vjerojatnog demokratskog suparnika.

POSLUŠAJTE SNIMKU INTERVJUA:

Mike Pompeo, stup Trumpove administracije, optužen je pak da nije branio bivšu američku veleposlanicu u Ukrajini Marie Yovanovitch koja je proljetos neočekivano smijenjena s dužnosti pošto je bila izložena kampanji blaćenja što ju je vodio Rudy Giuliani, osobni odvjetnik Donalda Trumpa.

- Dugujete li ispriku veleposlanici Marie Yovanovitch - upitala je novinarka.

Uslijedio je napet razgovor u kojemu je državni tajnik ustvrdio da je "branio svakog dužnosnika State Departmenta" na što ga je novinarka upitala u kojoj prigodi je javno branio Marie Yovanovitch, ali nije dobila odgovor.

- Rekao sam sve što sam danas imao. Hvala - rekao je kratko Pompeo.

No priča se tu ne završava i Mary Louise Kelly je za NPR ispričala što se poslije dogodilo.

- Nagnuo se prema meni i ošinuo me pogledom pa izašao iz prostorije - rekla je.

Zatim je savjetnica u ministarstvu zamolila novinarku da, bez mikrofona, pođe za njom u osobni salon državnog tajnika.

- Čekao me ondje i vikao na mene desetak minuta, bio je nezadovoljan zbog pitanja o Ukrajini - rekla je i dodala da ju je vrijeđao tijekom čitavog razgovora.

Rekao joj je, kaže: "Mislite da su Amerikanci zainteresirani za Ukrajinu?" i pri tom psovao. Zatim je zatražio od savjetnika da donesu slijepu kartu svijeta i rekao joj da pokaže gdje je Ukrajina - što je ona i pokazala prstom dok ju je ministar pozorno pratio.

- Svi će čuti o ovome - zaprijetio je još državni tajnik koji se i prije znao obrušiti na novinare. (bs)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci