Obavijesti

News

Komentari 43

Pomrsio račune Plenkoviću: Željko Burić uvjerljivo vodi ispred miljenika Nediljka Dujića

Pomrsio račune Plenkoviću: Željko Burić uvjerljivo vodi ispred miljenika Nediljka Dujića

Nakon što su izgubili vlast na razini županije, u utrku za šefa županijskog HDZ-a ušli su aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić i dosadašnji županijski čelnik Nediljko Dujić, kojeg je podržava središnjica u Zagrebu

VIDEO

Mislav Herman uvjerljivo je pobijedio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u za predsjednika zagrebačke Gradske organizacije. 

POGLEDAJTE VIDEO: Plenković se obrušio na novinare

Pokretanje videa...

Plenković se obrušio na novinare i druge stranke 03:01

Što se tiče ostalih organizacija, situacija je jasna u Krapinsko-zagorskoj županiju gdje je sa 70 posto glasova pobijedio Zoran Gregurović, krapinski gradonačelnik, ispred Zdravka Tušeka, državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anton Kliman je vrlo vjerojatno novi predsjednik istarskog HDZ-a. Uz njega su se natjecale Tatjana Tomaić i Suzana Tomičić. Dva su kandidata za Gradsku organizaciju u Šibeniku i to Paško Rakić, te Branko Peran. U Kninu se za poziciju predsjednika Gradske organizacije natječu Robert Marić i Goran Mrnjavac, a u Županji su čak četiri kandidata: Vladimir BalentovićDubravka BilićMarijan Karabalić i Pavo Lucić. Mirniju situaciju imao je Igor Andrović, koji je kao jedini kandidat novi je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Virovitičko-podravske županije. 

Tu je sreću imao i Božidar Kalmeta, koji kao jedini kandidat ostao alfa i omega Županijske organizacije HDZ-a Zadarske županije. 

Zanimljiva situacija je bila u Pločama gdje će se morati ponoviti izbori jer je jedini kandidat Krešimir Šunjić dva dana prije izbora povukao svoju kandidaturu. No nešto sjevernije u Šibensko-kninskoj organizaciji vodi se prava bitka. Nakon što su izgubili vlast na razini županije, u utrku za šefa županijskog HDZ-a ušli su aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić i dosadašnji županijski čelnik Nediljko Dujić, kojeg je podržava središnjica u Zagrebu. Dujić, kako saznajemo, gubi od Burića, kojima ima pristojnu prednost.  

Mislav Herman je novi/stari predsjednik gradskog ogranka HDZ- a u Zagrebu
Mislav Herman je novi/stari predsjednik gradskog ogranka HDZ- a u Zagrebu

Od gradova više je kandidata u Opuzenu, Rovinju, Dugoj Resi, Kastvu, Opatiji, Vrbovskom, Glini, Popovači, Hvaru, Sinju, Solinu, Trogiru, Drnišu, Dugom Selu i Svetoj Nedelji.

U općinama borba između dva ili više kandidata borba će se voditi u Garčinu, Stonu, Vela Luci, Tounju, Krapinskim Toplicama, Velikoj, Lokvama, Sunji, Dugom Ratu, Jelsi, Okrugu Gornjem, Šolti, Tribunju, Tisnom, Donjoj Voći, Svetom Đurđu, Gradini, Babinoj Gredi, Drenovcima, Nuštru, Kolanu, Pakoštanima, Polači, Povljani, Salima, Starigradu, Sukošanu i Viru.

Više je kandidata i u zagrebačkim Gradskim četvrtima Gornjoj Dubravi, Peščenici Žitnjak, Podsljemenu, Podsusedu Vrapču, Sesvetama i Trešnjevci Sjever.

Izbori su se održavali na 567 biračkih mjesta i sva su jutros otvorena. Najviše biračkih mjesta bilo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji - 56. Najmanje je bilo biračkih mjesta u Požeško-slavonskoj županiji, 10 što je i razumljivo jer imaju i najmanje organizacija. U Gradu Zagrebu je 17 biračkih mjesta. Izbori su se u skladu s epidemiološkim mjerama održavali od 8 do 19 sati, a drugi krug će se održati 24. listopada.

Unutarstranački izbori u HDZ-u: Danas u stranci biraju nova vodstva lokalnih organizacija
Unutarstranački izbori u HDZ-u: Danas u stranci biraju nova vodstva lokalnih organizacija

Više od 200.000 članova HDZ u prvom krugu izbora imalo je pravo birati vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke po načelu jedan član-jedan glas. Unutarstranački izbori održavali su se za predsjednike i potpredsjednike 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, dok se u Gradu Zagrebu provode izbori za predsjednike i potpredsjednike organizacija 17 gradskih četvrti i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Ukupno se za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a, te za predsjednike i potpredsjednike organizacija HDZ-a 17 gradskih četvrti i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba natjecalo 658 kandidata. No, malo je sredina gdje je bilo više kandidata. U županijama u 80 posto regionalnih sredina bio je samo jedan kandidat, u gradovima u 85 posto središta se biralo po načelu jedan član-jedan glas-jedan kandidat, a u općinama je u tek sedam posto sredina bilo dva ili više kandidata.

Odnosno, u četiri županije su se natjecala dva ili više kandidata za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a, dva ili više kandidata su u 19 gradova gdje se natječu za predsjednika Gradske organizacije, a u 29 općina više je kandidata za predsjednika Općinske organizacije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.