Obavijesti

News

Komentari 13

Ponos Hrvatske: Prijavite heroje koji mare za okoliš

Ponos Hrvatske: Prijavite heroje koji mare za okoliš

Čitatelji mogu do 24. siječnja kandidirati sve one koji su se istaknuli u ekologiji

VIDEO

Bliži nam se 17. Ponos Hrvatske, a većina dobitnika već je odabrana. Imamo ih deset.

Međutim, odlučili smo se za dvije dodatne kategorije.

Temama ekologije i školstva 24sata bave se tijekom cijele godine, i to već dugo. Jednostavno, ove smo kategorije odavno prepoznali kao neizostavne ako želimo ostaviti bolji život generacijama koje dolaze. Školstvo je nešto što moramo prilagođavati, dopunjavati, unapređivati i njegovati baš svaki dan, a briga za okoliš svima nam je već trebala postati prioritet.

Zbog toga smo ekologiju i školstvo odlučili uključiti i u naš dugogodišnji projekt Ponos Hrvatske, dati im još više na važnosti, osvijestiti javnost sugerirajući kako o ovim temama valja ne samo promišljati nego se i aktivno baviti njima.

Svatko od nas to može. Svatko može uložiti mali napor za bolje sutra, za očuvaniji planet ili sretnije školarce. A neki mogu učiniti mnogo i na ovim područjima briljiraju. Poznajete li ih?

Pozivamo vas da pojedince, udruge, inicijative i ostale koji su dali doprinos očuvanju prirode prijavite online na stranici ponoshrvatske.hr ili poštom na adresu: 24sata d.o.o, Za Ponos Hrvatske, Oreškovićeva 6H/1, 10010 Zagreb. Uz kratak opis djela zbog kojeg prijavljujete određenoga kandidata, ne zaboravite nam ostaviti kontakte na koje mu se možemo javiti.

U izboru pobjednika među zaljubljenicima u ekologiju pomoći će nam član žirija Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i prošlogodišnji dobitnik nagrade Ponos Hrvatske.

- Ljudi često zaboravljaju koliko dugujemo prirodi i koliko je iskorištavamo, a koliko joj malo vraćamo. I danas suviše živimo od prirode, a premalo u skladu s njom. Ono što moramo shvatiti je da priroda koja nas okružuje nije nečija tuđa, ona je naša i ako se svi ne budemo brinuli za nju, ne možemo očekivati da će to činiti netko drugi. Odgovornost leži na svima nama, ali oni koji su preuzeli inicijativu u zaštiti prirode, koji potiču i inspiriraju druge te čine konkretnu promjenu, zaslužuju posebnu pohvalu i zahvalnost - rekao je Dan i dodao da će sa zadovoljstvom proučiti sve kandidature koje stignu na našu adresu i izabrati najboljeg.

I on se našao među dobitnicima nagrade, 2019. godine, sa Savezom izviđača Hrvatske, budući da nam je i tad ova tema bila važna iako još nije imala zasebnu kategoriju, kao sad. Dan i ostali izviđači iz Saveza nagradu su dobili za projekt Boranka. Riječ je o najvećem volonterskom pošumljavanju opožarenih područja Hrvatske.

Heroje školstva i ekologije možete prijaviti do 24. siječnja. Nakon kratke suradnje sa žirijem objavit ćemo ime jednog dobitnika iz svake kategorije. Priče o njima moći ćete pročitati u novinama 24sata i na našem portalu.

Partneri projekta su Erste, INA, OTP banka, Končar i Hrvatska Lutrija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca