Obavijesti

News

Komentari 9

Ponovljeno suđenje: Osudili ga za ubojstvo na 20 godina

Ponovljeno suđenje: Osudili ga za ubojstvo na 20 godina
1

Zbog dvostrukog ubojstva u Segetu Donjem kod Trogira u travnju 2005. godine na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen Savo Pejović

VIDEO

Zbog dvostrukog ubojstva u Segetu Donjem kod Trogira u travnju 2005. godine na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je u ponedjeljak osuđen Savo Pejović. Dobio je po 11 godina za ubojstvo zaštitara Nenada Kozlice (23) i isto toliko za ubojstvo njegova prijatelja Nenada Rakijara (19) te je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Inače, riječ je o ponovljenom suđenju. U prvoj presudi iz 2013. godine također je dobio 20 godina zatvora, no Vrhovni sud je poništio presudu i proces vratio na početak. Presuda je poništena jer su pročitani iskazi zaštićenih svjedoka, Pejovićevih sina i kćeri, a da pritom nisu pozvani na čitanje iskaza. 

Savo Pejović je, stoji u obrazloženju, u Kozlicu ispalio osam hitaca, a u Rakijara tri metka i to u zaštitarskoj kućici na parkiralištu kod hotela Jadran. Pejović je tijekom cijelog procesa negirao da je ubio mladiće te je, kako je obrazložio sudac Slavko Lozina, nekoliko puta mijenjao iskaz. Obitelji ubijenih nisu zadovoljne presudom. 

Obitelji nisu zadovoljne presudom

- Kako ću biti zadovoljan? Mojeg Nene više nema. Išli smo brati masline, one koje je on posadio, a njega nema da ih pobere – kazao je otac ubijenog Nenada, Ilija Rakijar. 

Anka, majka Nediljka Kozlice, kaže kako je trebao dobiti bar 40 godina zatvora.

- On je bio radost mog života i ništa mi ga neće vratiti – kazala nam je majka Anka Kozlica. 

Kako je obrazložio sudac Lozina, najvažniji materijalni dokaz protiv Pejovića jest metak za kojega je nakon balističkog vještačenja utvrđeno da ima iste brazde i oštećenja kao čahure pronađene na mjestu zločina. Metak je pronađen u kući u kojoj je Pejović živio. Pejović je pak tvrdio da mu je metak podmetnut, a obrana se žalila dokazi nisu prikupljeni zakonito što je sudstvo odbacilo. 

Tijekom pretrage nakon ubojstva u dvorištu su pronađeni zakopani pištolj i bomba no taj pištolj nije povezan s ubojstvom. Oružje ubojstva nikad nije pronađeno.

Kako je izložio sudac Lozina, Pejovića su svjedoci, uključujući i njegovu bivšu suprugu, a govoreći o njegovom karakteru, optuživali za agresiju i nasilje. U nekoliko navrata liječio se u raznim ustanovama. 

Pejović se nije pojavio na čitanju presude te se njegovo uhićenje i dovođenje u istražni zatvor na Bilice tek očekuje. Na presudu ima pravo žalbe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.