Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ponovno prekinuto ročište za Merzel: 'Turudić krši zakon...'

USKOK će se obratiti glavnom državnom odvjetniku sa zahtjevom da on vrhovnom sudu podnese zahtjev za zaštitom zakonitosti, rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a...

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ponovljeno ročište na suđenju Marini Lovrić Merzel ponovno je odgođeno. USKOK je i danas zatražio izuzeće suca Ivana Turudića što je on odbio. Nakon toga USKOK je napustio sudnicu.

- Sudac je odbacio zahtjev budući da je riječ o zahtjevu o kojem je već Vrhovni sud odlučio. Ne znam što se dalje može očekivati, rekao je odvjetnik Lovrić Merzel Čedo Prodanović.

Odvjetnica Jadranka Sloković dodala je da očekuje nastavak pripremnog ročišta 26. travnja kako je i odlučeno. 

TURUDIĆ ODBIO NAGODBU Suđenje Lovrić Merzel: USKOK napustio sud, otkazano ročište

Zamjenik ravnateljice USKOK-a Vjekoslav Tolnaj izjavio je kako je ovo već treći put da Turudić krši zakon:

- USKOK će se obratiti glavnom državnom odvjetniku sa zahtjevom da on vrhovnom sudu podnese zahtjev za zaštitom zakonitosti.

Novinarima se potom obratio i prozvani sudac Turudić koji je istaknuo:

- Smatram da ne postoje razlozi za izuzećem jer je o tom zahtjevu već odlučeno na Vrhovnom sudu. Ponašanje USKOK-a je protivno Ustavu i Zakonu, oni nemaju ovlasti napustiti sudnicu bez odobrenja predsjednika vijeća. Nisu dobili odobrenje i time su pokazali da ne poštuju hrvatski sud. Kad bi to napravio okrivljenik u predmetu, bio bi kažnjen. 

Merzel terete za primanje mita, pranje novca...

USKOK Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče - predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Možda vas zanima i ovo:
Message