Obavijesti

News

Komentari 180

Ukrajina: Rusi su ispalili 131 raketu u posljednja četiri dana

Ukrajina: Rusi su ispalili 131 raketu u posljednja četiri dana
4

Danas je 126. dan ruske invazije na Ukrajinu. Dmitrij Medvedev upozorio je da bi bilo kakvo zadiranje neke zemlje članice NATO-a na poluotok Krim moglo predstavljati objavu rata Rusiji, što bi moglo dovesti do trećeg svjetskog rata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.04

Biden podržao dogovor za ulazak Finske i Švedske u NATO

Predsjednik Joe Biden podržao je dogovor kojim će se omogućiti Švedskoj i Finskoj ulazak u NATO i pomogao postizanju sporazuma iza kulisa pregovora ovih nordijskih zemalja s Turskom, kazao je visoki američki dužnosnik u utorak.

Turska se prestala protiviti ulasku Finske i Švedske u NATO uoči godišnjeg samita saveza u Madridu. Dužnosnik, koji je razgovarao s novinarima pod uvjetom da ostane neimenovan, kazao je da je Biden razgovarao s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoğanom o NATO-u ranije u utorak na zahtjev dviju zemalja.

22.30

Putin želi poboljšati odnose s talibanima u Afganistanu

Rusija želi poboljšati odnose s talibanima u Afganistanu, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin u Dušanbeu tijekom posjeta Tadžikistanu u utorak.

"Radimo sve kako bismo osigurali da se stanje u državi normalizira te se trudimo izgraditi veze s političkim silama koje kontroliraju situaciju", kazao je Putin u izjavama koje je objavila novinska agencija Interfaks.

Iako talibani još nisu međunarodno priznati, ovi islamski militanti upravljaju većim dijelom Afganistana od ljeta 2021.

22.02

Hrvatska će zbog odluke NATO-a dignuti oko 500 vojnika? Rusija zapadu šalje ozbiljne prijetnje

U Madridu je ovih dana opsadno stanje. Na ulicama je oko 10.000 pripadnika snaga sigurnosti jer su se predsjednici ili premijeri 30 država članica NATO-a te još desetak šefova savezničkih država okupili u glavnom gradu Španjolske kako bi sudjelovali na summitu vojnog saveza. Summit je jučer započeo sa svečanom večerom koju su organizirali španjolski kralj Filip VI. i kraljica Leticija.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.33

Stoltenberg: Turska pristala na pristupanje Finske i Švedske NATO-u

Turska je pristala podržati nastojanja Finske i Švedske za pridruživanje NATO-u, izjavio je u utorak glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Sa zadovoljstvom mogu najaviti da sada imamo sporazum koji otvara put Finskoj i Švedskoj za pridruživanje NATO-u", rekao je novinarima na marginama summita NATO-a u Madridu.

"Turska, Finska i Švedska potpisale su memorandum koji se odnosi na zabrinutosti Turske, uključujući izvoz oružja i borbu protiv terorizma", dodao je.

21.09

Ukrajina uhitila "ruskog agenta" koji je pomagao u napadu na Javoriv

Ukrajinska sigurnosna služba u utorak je objavila da je uhitila bivšeg KGB-ovog agenta koji je pomagao usmjeravanju ruskih raketa za napad u kojem je na zapadu države u ožujku poginulo preko 50 vojnika.

Osumnjičeni je poslao lokacije centra za vojnu obuku Javoriv, na samom zapadu Ukrajine uz poljsku granicu, neimenovanoj ruskoj agenciji putem aplikacije Telegram, objavila je sigurnosna služba Ukrajine SBU.

„U raketnom napadu na Javoriv poginulo je više od 50 vojnika, a više od 150 bilo je ozlijeđeno“, objavio je SBU na Telegramu.

Ukrajina je nakon napada objavila da je tada poginulo 35 njenih vojnika, dok Rusija tvrdi da su ti brojevi puno veći.

Osumnjičeni, stanovnik zapadnog grada Lavova, u pritvoru je i istražuje ga se zbog izdaje, objavio je tužiteljev ured.

Komentari 180