Obavijesti

News

Komentari 1

Pošaljite recepte! Otvoren je natječaj za školarce, uključite se jer je nagrada totalno cool!

Pošaljite recepte! Otvoren je natječaj za školarce, uključite se jer je nagrada totalno cool!

Ako imate ukusan recept svog omiljenog jela sa zdravim namirnicama, podijelite ga s nama i možda baš vaše jelo postane dio menija školske kuhinje. Prijave na natječaj traju do 12. rujna

VIDEO

Povratak u školske klupe nakon ljetnih praznika velika je promjena i djeci i roditeljima. Zajedničke se obveze moraju uskladiti, a život organizirati opet "po starom". Osim uhodavanja u nastavu i izvanškolske aktivnosti, velika stavka je i organizacija obroka. Kad će i što dijete jesti, treba li mu spremiti sendvič, je li se dovoljno najelo ili je pola ostavilo jer mu nije fino samo su neka od pitanja koja tijekom radnog tjedna okupiraju roditelje. Pitanje prehrane u mnogočemu može olakšati i škola u kojoj djeca u okviru programa imaju i osiguranu hranu.

Pužići, ćufte i faširanci 

I današnji meniji u školama zadržali su dječje gastronomske favorite, pa su tako među najdražim jelima iz školske kuhinje i dalje oni tradicionalni hitovi - popularni pužići s mljevenim mesom, ćufte i pire u umaku od rajčice te sočni faširanci sa špinatom. Neke se navike nikad ne mijenjaju, no glavnina školskih menija osvježena je modernijim receptima, nutricionistički izbalansiranima, u čijem sastavu prevladavaju voće, povrće, meso i riba. Nije tajna da djeca preferiraju jela koja nisu primarno zdrava nego fina, no upravo tu uskaču maštovite kuharice iz školskih kuhinja i vještom pripremom zanimljivih recepata djeci nude zdrave namirnice u drugačijem ruhu. Kako bi i školarci mogli kreirati jelo koje će se uvrstiti u školski meni, osmišljen je novi projekt 24sata "Budi chef škole", namijenjen djeci u osnovnim školama. 

An,Economical,,Not,Expensive,Lunch,With,Mashed,Potatoes,,Cold,Beetroot

Skuhaj, snimi i pošalji

Za prijavu na natječaj potrebno je da dijete svoje omiljeno jelo osmisli i pošalje u formatu snimljenog videa cijelog procesa pripreme i spravljanja obroka ili fotografije uz popratni tekst s receptom. Prijaviti se mogu svi polaznici osnovnih škola širom Hrvatske, a rok za slanje recepata je 12. rujna. Tročlani će žiri u sastavu ravnateljica O.Š. Gustav Krklec Marija Luković, nutricionistica Sandra Krstev Barać i chef restorana Rougemarin Marin Medak odabrati one najbolje, a finalisti će svoje kulinarsko umijeće predstaviti na sjajnom završnom eventu koji će biti u popularnom zagrebačkom parku Rougemarin 18. rujna. Finalistima će u spravljanju jela pomagati uz Marina Medaka i drugi poznati chef Mario Mihelj, a o pobjedničkom jelu odlučit će žiri sastavljen od učenika Osnovne škole Gustav Krklec.

Kids,Learning,How,To,Cook,In,A,Cooking,Class.

Važno je jesti zdravo 

Projektom "Budi chef škole" želimo naglasiti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. U projekt uključujemo đake, koji osmišljavaju zdrave i ukusne školske obroke, te stručnjake za prehranu kako bismo bili sigurni da su odabrani recepti nutricionistički uravnoteženi. Ovim se projektom djeci omogućuje i maksimalna kreativnost u pripremi jela koja bi željeli imati za ručak u školskoj kuhinji. OŠ Gustava Krkleca iz Zagreba partner je projekta, a na njezinu će se meniju poslije naći pobjedničko jelo. Na natječaj se mogu prijaviti sva djeca osnovnih škola, a i svaka škola može recept pobjednika implementirati u svoj meni neovisno o tome je li finalist iz njihove škole.  

Posjetitelje partyja u Rougemarinu očekuje bogat program, super zabava, kušanje jela i cooking show, a sve detalje natječaja i pravila prijave možete proučiti ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu