Vinkovački bistro Paprikaš imao je u prvih godinu dana 15 zatvorskih proslava. Takve fešte su, kažu, i opuštenije, jer pred odlazak u zatvor nemaš što izgubiti
Posao im cvate: Organiziraju proslave za odlazak u zatvor
Obratite nam se s potpunim povjerenjem, proslavite kod nas odlazak u zatvor. A kad završite to što ne možete izbjeći, spremni smo organizirati i doček iz zatvora.
Tako se vinkovački bistro Paprikaš bori s konkurencijom. Uz proslave krizmi, rođendana, krštenja, svadbi, sve bolje idu i zatvorske fešte.
- Nije istina da se svi srame zatvorskih dana. Ideju smo dobili razgovarajući s prijateljima koji su morali u zatvor - priča Mihaela Silović (34), vlasnica Paprikaša.
U godinu dana, koliko ih prakticiraju, u Paprikašu je bilo 15 odlazaka u zatvor. Svi su oni i nakon odsluženja kazne željeli proslaviti.
- Kad se malo bolje razmisli, takve fešte su i opuštenije, jer pred odlazak u zatvor nemaš što izgubiti - priča Mihaela, koja kaže da nitko još nije tražio posebno uređenje prostora. No ona gostima stvara ugođaj. Kava bez ičega i meso bez vilica.
- To su me podučili oni koji su bili u zatvoru. Nema vilica, neka se snađu. Oni koji idu u zatvor moraju se naviknuti, a oni koji su izašli nasmiju se problemima iza sebe - kaže Mihaela.
Prije nekoliko godina u Osijeku se ugostitelj Željko Šaravanja dosjetio salu iznad kafića iznajmljivati za otkaze, ovrhe, stečajeve, bankrote ovrhe...
- Ova Lijepa Naša je otišla u klinac i moje reklamiranje je samo posljedica naše stvarnosti - rekao je Šaravanja.
Kava je bez ičega, meso sa žlicom
Nema ni mlijeka ni šećera. Takvu kavu piju na zatvorskim veselicama. Stoji samo tri kune, a Mihaela je recept naučila od prijatelja koji su bili u kaznionici. Meso se, baš kao u zatvoru, jede samo žlicom.