Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stotine ispratile Ivonu: 'Uvijek će živjeti u našim sjećanjima'

Unatoč vrućini, u zraku se osjećala neka hladnoća. Obitelj, prijatelji, Novogradišćani i Brođani, na groblju u N. Gradiški ispratili su tragično preminulu Ivonu Srećković

Ivica Galović/PIXSELL
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
174 komentara

Ivona Srećković (15), jedna od tri djevojke stradale prošlog četvrtka u nesreći u Slavonskom Brodu, pokopana je u utorak na Gradskom groblju u Novoj Gradiški. 

Tuga, žal i zebnja miješali su se među prisutnima. Unatoč skoro 30 stupnjeva koliko je bilo na vrućem asfaltu osjetila se neka hladnoća. Ivonine prijateljice i prijatelji, njene razredne kolege s bijelim ružama došli su je ispratiti na vječni počinak. Majka Suzana jedva je stajala na nogama, pridržavali su je, a uz nju je bio suprug, Ivonin otac. 

Ni ostaloj rodbini rastanak s njihovom mezimicom nije bio lak. Nitko od nekoliko stotina Novogradišćana i Brođana koji su došli na pokop, nije mogao ostati ravnodušan. Bijelo cvijeće i bijeli lijes govorili su sve. 

Nova Gradiška oprostila se od svoje mlade sumještanke, koja je tek počela živjeti, koja je imala želju završiti školu, pomoći prvo svojoj majci, a onda i zajednici. 

- Kako prošlim vremenom opisati djevojčicu koja je slušala reggae, koja je htjela ići na koncert Brkova, koja je voljela kuhati. Kako roditeljima pružiti riječi utjehe kada Ivona više nije pored nas. Radovala se životu, otvorenog srca dijelila je s nama sve školske brige i raspoloženja. Voljela je Filipa… Ivona za nas nije umrla. Ona će zauvijek živjeti u našim mislima i sjećanjima - dio je oproštajnog pisma kojeg je na rubu plača pročitala Ivonina školska kolegica. Suze su potekle svima, zaplakali su i najtvrdokorniji. 

Nakon što je lijes spušten u grobnicu i svećenik obavio molitvu, majka Suzana je prva bacila bijelu ružu na lijes. Bio je to težak prizor, doimalo se da želi za njom, no zbog boli i tuge je dezorijentirana pa su je odveli od grobnice. Bijele ruže su zatim bacili Ivonini školski kolege i ostali prisutni te ružama grobnicu ispunili gotovo do vrha. 

Možda vas zanima i ovo:
Message