Obavijesti

News

Komentari 2

Postane li predsjednik SAD-a, Bloomberg će prodati tvrtku

Postane li predsjednik SAD-a, Bloomberg će prodati tvrtku
1

Bloomberg, koji se u utorak kvalificirao za ovotjednu predsjedničku debatu demokrata u Nevadi na kojoj će se po prvi put suprotstaviti demokratskim suparnicima za kandidaturu

VIDEO

Michael Bloomberg, koji se natječe za demokratsku predsjedničku nominaciju, prodat će svoju istoimenu medijsku kompaniju koja ga je učinila milijarderom ako bude u studenom izabran za predsjednika, potvrdio je njegov izborni stožer u utorak.

Bloombergova popularnost u ispitivanjima javnog mnjijenja raste i on će se prvi puta pojaviti na debati u srijedu u Las Vegasu. 

Bivši njujorški gradonačelnik rekao je i ranije da će ako bude izabran vjerojatno prodati Bloomberg LP, tvrtku za financijske i opće vijesti, što je njegov stožer u utorak i potvrdio.

- Ako bude izabran za predsjednika, Mike će prodati kompaniju - kazala je glasnogovornica Galia Slayen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bloomberg, koji se u utorak kvalificirao za ovotjednu predsjedničku debatu demokrata u Nevadi na kojoj će se po prvi put suprotstaviti demokratskim suparnicima za kandidaturu na predsjedničkim izborima krajem godine, posjeduje većinu kompanije osnovane 1981.

Trumpov prijatelj narugao se Buttigiegu: 'Ljubi svog muža'
Trumpov prijatelj narugao se Buttigiegu: 'Ljubi svog muža'

Debata u srijedu bit će deveta od početka borbe demokratskih kandidata za predsjedničke izbore 3. studenog na kojima će se suprotstaviti aktualnom predsjedniku, republikancu Donaldu Trumpu.

Bloomberg u utrku ulazi kasnije od drugih demokrata, a popularnost u anketama mu raste sa stotinama milijuna dolara koje ulaže u kampanju. 

Procjenjuje se da je 78-godišnji Bloomberg "težak" oko 60 milijardi dolara. Na izborima za gradonačelnika 2001. i 2005. je kao dugogodišnji demokrat prešao u redove republikanaca, da bi potom postao neovisan, te se na kraju ponovno vratio demokratima. 

Izgledno je da će ga na debati u srijedu rivali napadati zbog navodnih diskriminatornih policijskih mjera tijekom njegove vladavine New Yorkom, kao i seksističkih praksi unutar njegove tvrtke. 

- Oko Michaela Bloomberga ima mnogo toga za raspraviti - kazao je u nedjelju bivši potpredsjednik i demokratski kandidat Joe Biden za NBC. 

Bloomberg je u posljednjoj anketi objavljenoj u utorak zabilježio 19 posto podrške. 

S takvim rezultatom je zadovoljio uvjete demokrata za sudjelovanje u debati jer je dobio dvoznamenkastu podršku u četiri nacionalne ankete koje priznaju, priopćila je njegova kampanja. 

Senat ograničio ovlasti Trumpu ukoliko dođe sukoba s Iranom
Senat ograničio ovlasti Trumpu ukoliko dođe sukoba s Iranom

Bloomberg ne sudjeluje na predizborima u prve četiri savezne države - već održanim u Iowi i New Hampshireu, te Nevadi i Južnoj Karolini - nadajući se da će delegate početi dobivati na "superutorak" 3. ožujka kad na birališta izlazi 14 saveznih država, među njima i Teksas i Kalifornija. 

Najmanje petero drugih kandidata kvalificiralo se za debatu u srijedu, uoči izbora u Nevadi 22. veljače - Joe Biden, senatori Bernie Sanders, Elizabeth Warren i Amy Klobuchar, te bivši gradonačelnik gradića u Indiani Pete Buttigieg.

Warren i Sanders tvrde kako Bloomberg pokušava kupiti izbore. On im odgovara da igra prema pravilima te je ponudio financiranje borbe demokrata protiv Trumpa čak i ako on ne bude njegov protukandidat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!