Obavijesti

News

Komentari 173

Postao je miljenik u samo 100 dana. Što će biti dalje s njime?

Postao je miljenik u samo 100 dana. Što će biti dalje s njime?
1

STRELOVIT USPON Nakon što je postao ministar zdravstva, Vili Beroš je u očima nacije postao heroj. No slučaj Doma u Splitu i smrt 18 štićenika su ga obilježili

VIDEO

Prije točno sto dana Vili Beroš postao je ministar zdravstva nakon što je ostavku dao Milan Kujundžić. Do tada samozatajni Dalmatinac, pomoćnik ministra i neurokirurg, ostvario je do sada nezabilježen strelovit uspon političara u zemlji.

Odjednom se našao na vrhu ljestvice najpozitivnijih političara s gotovo 30 posto podrške. Djeca su ga crtala kao super heroja i on je u očima nacije heroj. Vratio je povjerenje u političare, jasno artikuliran, uvijek spreman svima pristojno odgovoriti. Nacija mu je bespogovorno vjerovala, a kako je rastao rejting, rastao je i rejting stranke. Najzaslužniji je što je HDZ vratio prednost pred SDP-om.

POGLEDAJTE VIDEO: Vili Beroš 

Pokretanje videa...

Vili Beroš i 24 pitanja 02:46

Stručnjaci za komunikaciju zaključili su da je Beroš prvi ministar koji može retorički parirati premijeru, no njegov najveći plus je, ističu, to što je empatičan i suosjeća s ljudima. Zato ni ne čudi što premijer ima velike planove s Berošem. Za početak bit će nositelj jedne od lista. Špekulira se da će to najvjerojatnije biti druga izborna jedinica koja obuhvaća istok Zagreba, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, jer je prva rezervirana za premijera.

Beroš bi tako, osim što bi bio mamac za glasove, testirao ima li zaista šanse suprotstaviti se zagrebačkom gradonačelniku na izborima 2021. godine.

Porasla potpora HDZ-u, Beroš više nije najpozitivniji političar
Porasla potpora HDZ-u, Beroš više nije najpozitivniji političar

- U stranci se već neko vrijeme raspravlja gdje bi Beroša najbolje bilo staviti za nositelja liste. Sad više nije upitno, on će sigurno nositi neku od lista. Jedni misle da bi bilo najbolje da nosi drugu izbornu jedinicu kako bi se mogla donijeti odluka o njegovoj kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, dok drugi smatraju da ga treba staviti kao nositelja one jedinice gdje se HDZ najviše tuče s SDP-om ili, pak, tamo gdje su utvrde SDP-a, poput treće izborne jedinice - rekao nam je sugovornik iz vrha HDZ-a.

Sve se više kao gotova stvar spominje da će Beroš biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba na izborima.

Beroševa popularnost kao adut HDZ-a u borbi protiv SDP-a?!
Beroševa popularnost kao adut HDZ-a u borbi protiv SDP-a?!

U HDZ-u smatraju da ima snagu i moć jedini konsolidirati zagrebačku organizaciju te je jedini koji može pobijediti Bandića. HDZ u Zagrebu nije imao gradonačelnika punih 30 godina, još od Borisa Buzančića, pa bi moguća pobjeda Beroša bila sasvim sigurno percipirana kao najveća pobjeda Plenkovića u njegovu mandatu

DOBRO 

VRATIO JE POVJERENJE
Nakon što je postao ministar zdravstva i zamijenio Kujundžića, Beroš je vratio povjerenje u političare. Nacija mu je bespogovorno vjerovala.
REJTING STRANKE RASTE
Kako je rastao rejting Beroša, tako je rastao i rejting HDZ-a, koji je vratio prednost pred SDP-om. Stručnjaci su zaključili da može parirati retorički i premijeru Plenkoviću.

LOŠE 

PETA KOLONA
Ministar Beroš nije bez mrlje. Prvi njegov gaf je spominjanje ‘pete kolone’, što se odnosilo na dostupnost zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike.
SLUČAJ SPLIT
Drugi gaf se odnosi na izjavu da je za smrt 18 štićenika u Domu za starije u Splitu kriv virus. Odgovornost HDZ-ova ravnatelja doma Škaričića nije utvrđena, a on je, kako je zaključila komisija, potpuno nevin te se o njegovoj smjeni uopće nije ni razmišljalo.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.