Obavijesti

News

Komentari 373

'Postao si američka sramota': Ubio najpoznatijeg snajperista

'Postao si američka sramota': Ubio najpoznatijeg snajperista
11

Eddie Routh (27) bez emocije na licu, slušao je presudu prema kojoj je kriv za ubojstvo Chada Littlefielda i Chrisa Kylea. Dobio je kaznu doživotnog zatvora...

VIDEO

Bivši marinac koji je upucao američkog snajperista Chrisa Kylea i veterana Chada Littlefielda ostatak života provest će iza rešetaka.

Pokretanje videa...

24sata 00:56

Eddie Ray Routh (27) bez emocije na licu, slušao je presudu porote prema kojoj je kriv za ubojstvo dvojice umirovljenih vojnika. Bio je ubrojiv dok je pucao na najpoznatijeg američkog snajperista i njegova prijatelja. Tužitelji za hladnokrvno ubojstvo nisu tražili smrtnu kaznu te je Routh osuđen na doživotni zatvor, bez mogućnosti pomilovanja.

REUTERS

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suci u Stephenvilleu u Teksasu odluku su donijeli za samo dva sata.

''Postao si američka sramota''

Routh je 2. veljače 2013. na streljani u Dallasu upucao Kylea te njegovog prijatelja i ratnog veterana Chada Littlefielda. Na zamolbu Routhove majke, Littlefield i Kyle su mladića poveli na druženje nakon što je zapao u psihičke probleme zbog napuštanja marinaca. Routheova obitelj je tijekom suđenja svjedočila kako je patio od posttraumatskog stresa (PTSP) nakon služenja u Iraku i na Haitiju. Prvo je zapucao na Littlefielda, a zatim na Kylea, kojega je ubio sa šest metaka.

REUTERS/ Prikaz ozljeda koje je nanio Chadu Littlefieldu

Kyleova udovica Tara nije bila na izricanju presude. Majka Chada Littlefielda kazala je kako je obitelj oduševljena što je dočekala pravdu, piše Daily Mail.

- Uzeo si živote dvojice heroja, ljudi koji su ti željeli biti prijatelji. Postao si američka sramota - poručio je ubojici šogor ubijenog Chada Littlefielda, Jerry Richardson.

Film o Kyleu nominiran za Oscara

Po autobiografiji koju je napisao Chris Kyle, 'Američki snajperist', snimljen je istoimeni film u režiji slavnog Clinta Eastwooda. Chrisa Kylea u filmu glumi Bradley Cooper.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 373
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a