Obavijesti

News

Komentari 1403

Trump smanjio razliku u Arizoni

Trump smanjio razliku u Arizoni

U Arizoni je iznimno napeto gdje je, prema najnovijem izračunu Donald Trump blago smanjio zaostatak za Bidenom na nekih 68.000 glasova

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
AMERIČKI IZBORI 2020. ,
Joe Biden
264 : 213
Donald Trump
Sortiranje događaja
10.15

U okrugu Fulton u Georgiji još je otprilike 10.000 dopisnih glasova koje treba obraditi, rekli su za CNN. Kako se navodi, brojanje glasova traje cijelu noć na četvrtak, a svakih sat vremena obrade otprilike 3000 glasova. 

To je bitno za ovu priču jer je Atlanta u okrugu Fulton i to je jako demokratsko područje.

Dosad su obradili sve glasove s biračkih mjestra i preostali su samo dopisni.

AFERA #OLOVKA

Dugotrajno iščekivanje rezultata u Arizoni izbacilo je u prvi plan još jednu teoriju zavjere koja se širi po društvenim mrežama. Ovog puta u igri je #sharpiegate (afera olovka). U raznim postovima po društvenim mrežama sugerira se da su nekim glasačima u okrugu Maricopa dali obične olovke kako bi zaokružili listiće i da zbog toga ima problema u brojanju glasova. Naravno, sugerira se da su se olovke davale republikanskim biračima i da njihove listiće strojevi zbog toga ne mogu pročitati, za što nema nikakvih dokaza. 

Iz izbornog povjerenstva Arizone su potvrdili da su se koristile i olovke, ali da to neće ni na koji način poništiti listiće.

Državna tajnica Katie Hobbs je na Twitteru demantirala te navode te napisala da će se svaki glas uračunati, bez obzira čime je listić zaokružen, čak i običnom olovkom.

9.40

Republikanci frustrirani Giulianijem

Republikanci se s jedne strane pripremaju na niz tužbi i pravnih koraka kojima će pokušati osporiti rezultate izbora u nizu država, no s druge strane većinu nada polažu u glasove koji se broje u ključnim državama gdje je razlika iznimno mala.

Georgia, Arizona i Pennsylvania su tri države u kojima je još nemoguće reći tko će biti konačni pobjednik, a kako javlja CNN, republikanci u kampanji i izvan nje nadaju se još da će se glasovi okrenuti u njihovu korist, dok su ovi pravni potezi 'slamka spasa'. S druge strane, neki su frustrirani likovima koje kampanja izvlači kako bi predstavili pravne argumente u svoju korist, prvenstveno Rudya Giulianija.

24sata
9.35

Žestoka bitka vodi se oko glasova u okrugu Allegheny u Pennsylvaniji gdje se Biden nada skoku kojim će doći na prvo mjesto u toj državi. Kako CNN javlja, tamo su obradili još 314.000 dopisnih glasova, ali obradili u smislu da su te listiće izvukli iz dvostrukih omotnica i pripremili za strojnu obradu, tako da se satima neće znati koliko je tko ovdje dobio. No, dopisni glasovi uglavnom su na Bidenovoj strani, a još ima i dio osobnih glasova koje treba uračunati. 

Tu je i 35.000 dopisnih glasova koje su dobili i njih trebaju ručno pregledati zbog mogućih grešaka na listićima.

U toj je državi razlika oko 164.000 glasova.

9.25

Za razliku od republikanskih prosvjednika koji su se okupili pred biračkim odborima u brojnim gradovima, u Bostonu su se noćas okupili prosvjednici nezadovoljni Bidenom i Trumpom, ali i republikanskom i demokratskom strankom tražeći novi politički sustav.

Komentari 1403