Obavijesti

News

Komentari 47

Naoblačilo se, počeo je puhati vjetar, a onda je nastao potop

Naoblačilo se, počeo je puhati vjetar, a onda je nastao potop
13

U poslijepodnevnim satima Istru i sjeverni Jadran je zahvatila oluja. Još u 18 sati na Malom Lošinju je bilo sunčano, a nakon lagane naoblake, počeo je puhati jak vjetar i padati kiša

VIDEO

I utorak je u svim krajevima obilježilo vruće vrijeme s najvišim dnevnim temperaturama iznad 30°C. Za razliku od prethodnog dana, vrlo vrućih 35°C je  izmjereno samo u nekoliko mjesta. U Gradištu je najviša dnevna temperatura dosegnula  36.2°C, Slavonskom Brodu 35.6°C, a u Kninu 35.0°C.  I na jugu Jadrana su danas izmjerene temperature više do 35°C. U 14 sati je u Metkoviću izmjereno 36.5°C, u NP Mljet 35.9°C, Imotskom 35.3°C, javlja Crometeo.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme poharalo Hrvatsku

Pokretanje videa...

00:30

Nakon sunčanog jutra i prijepodneva poslijepodne i večer su donijeli nove oluje. Oko 14 sati se jaka oluja  iz Slovenije premjestila nad  sjeverozapadni dio Hrvatske. Veliko nevrijeme je, javlja HRT, pogodilo dijelove Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske županije. Od Murskog Središća preko Ivanca do Bednje – vjetar je čupao stabla, a tuča veličine oraha potukla je već načete poljoprivredne kulture.

Dok su neka područja u Varaždinskoj županiji prošla samo s pljuskom i grmljavinom, u zapadnom dijelu županije padala je tuča veličine oraha praćena jakim vjetrom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Ivanečki vatrogasci intervenirali su zbog oštećenog krovišta obiteljske kuće. Informacije o šteti stižu i iz Varaždinskih Toplica, gdje je jak vjetar rušio i čupao stabla u zaštićenom perivoju uz termalne izvore i arheološki kompleks.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

Mali Lošinj pod vodom

U kasnim poslijepodnevnim satima Istru i sjeverni Jadran je zahvatila grmljavinska oluja. Još u 18 sati u Malom Lošinju je bilo sunčano, a nakon lagane naoblake, počeo je puhati jak vjetar i padati kiša. Iako oborina nije bilo mnogo plimni val je potopio dio grada oko rive.

 

Posted by Nikola Andrijčić on 11. srpnja 2017

"Voda je nosila je motore u more, poplavila automobile, ušla u kuće, kafiće, restorane. More je potopilo i novi Muzej Apoksiomena. Sve skupa je trajalo oko 10 minuta, a more se podiglo iznad razine obale u roku od tri minute", rekao nam je čitatelj koji je poslao snimku potopljene rive.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

Kaos i u Dalmaciji

Oluja se tijekom večeri premještala prema Dalmaciji i unutrašnjosti.

Tri broda doživjela su havariju u luci na otoku Pagu u kratkotrajnoj, ali intenzivnoj neveri koja se u utorak predvečer sručila na zadarsko područje. Na otoku Ugljanu stablo je palo na automobil, a u mjestu Privlaka na prometnicu. Iz centra 112 kažu da nisu imali drugih dojava. 

Ministarstvo mora imalo je dojavu o o brojnim pomorskim nezgodama koje su se dogodile od 19.30 do 22.30 sati na pulskom, riječkom i zadarskom području. Oko 22.30 sati završile su dvije spasilačke akcije Lučke ispostave Silba. Na  otoku Olibu, naime, nasukala su se dva plovila, slovenska jedrilica sa četiri člana posade i motorna brodica pod domaćom zastavom  s pet njemačkih državljana. 

- Svi članovi posada zbrinuti su i neozlijeđeni, a o plovila će tijekom današnjeg dana zbrinuti komercijalne spasilačke tvrtke.Ostale pomorske nezgode bile su manjeg i srednjeg intenziteta, a  uzrokovane su jakim nevremenom na moru. Protekle su bez značajnijih oštećenja plovila, bez ozlijeđenih i bez onečišćenja  mora, zbog čega su službenici Centra za traganje i spašavanje na moru iz Rijeke u najvećem broju slučajeva prema pozicijama nezgoda angažirali tvrtke za pružanje usluga komercijalnog spašavanja plovila i osoba na moru - kaže David Radas, glasnogovornik ministarstva. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava