Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Potop u Splitu: Padala je jaka tuča, voda je ušla u podrume

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani u utorak kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama

Foto: čitatelj 24sata

Veliko nevrijeme, kiša s tučom, koje je u utorak navečer  pogodilo Split i u samo nekoliko ga minuta "potopilo" izazvalo je brojne poteškoće u prometu, te poplave u prizemnim i podrumskim prostorima, doznaje se u Županijskom vatrogasnom-operativnom centru.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1199000 / ]

Tuča je padala nekoliko minuta nakon čega se tlo u Splitu zabijelilo kao da je pao snijeg. U Splitu je palo 27 litara po kvadratnom metru, a nešto manje i u brojnim okolnim općinama i gradovima. Brojna vozila koja su se u tom trenutku našla na cesti zaustavila su se dok ne prođe tuča i bujica koja se stvarala na kolniku.

Vatrogasci, pripadnici DVD- a Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita, zbog tog su nevremena bili primorani jučerašnje kasno popodne i noć provoditi u tehničkim intervencijama. Ne samo sinoć već danima vatrogasci ispumpavaju vodu i iz garaže nekadašnjeg Hotela Marjan na Dražancu koja je poplavila zbog velike količine kiše.

Najveće poplave zabilježene su u Lori, na Kmanu, Poljudu i Čulića dvorima gdje je razina vode dosezala od 20 do 40 centimetara zbog čega su vatrogasci cijelu noć bili na terenu. Na Poljudu je poplavljena teretana i bazeni, u Šibenskoj ulici obiteljska kuća, na Mažuranićevom šetalištu drvarnica, a zabilježen je prodor vode i u Pomorskoj policiji.

"Stradao" fakultet

Split je u utorak navečer pogodilo nevrijeme, a najgore je stradao Kineziološki fakultet u Teslinoj ulici. 
Voda je prodrla u prastaru zgradu, cijevi su popucale, mlazovi vode šikljali su iz zidova. Poplavljeni su podovi i oprema, a djelatnici fakulteta snalazili su se kako su znali:

Foto: Mateo Ivić/24sata
- Ova je zgrada u Austro-ugarskoj bila konjušnica, a nakon Drugog svjetskog rata služila je kao stanica za otkup bilja. I do sada je bilo problema, ali sada je već opasno, i postoji mogućnost da se zgrada uruši. Nadam see da je svima jasno da ovaj fakultet mora dobiti adekvatni prostor za rad, rekao nam je Dražen Čular, prodekan za financije i poslovni politiku splitskog KIF-a.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message