Obavijesti

News

Komentari 30

Pokrenuli bi posao? Država će vam dati 55.000 kuna potpore

Pokrenuli bi posao? Država će vam dati 55.000 kuna potpore
1

Profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ljubo Jurčić kaže da će ove mjere stvoriti privid i da nema života na tržištu rada dok se ne počnu stvarati radna mjesta...

VIDEO

Državne potpore za samozapošljavanje u idućoj godini porast će s 35.000 na 55.000 kuna. Mogla bi to biti dobra prilika za nezaposlene koji su prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a imaju ideju o pokretanju posla.

Sredstva za samozapošljavanje moći će se dobiti i za socijalno poduzetništvo, što do sada nije bio slučaj, a ostali detalji svih mjera trebali bi biti poznati ovih dana. U politiku zapošljavanja trebalo bi se vratiti i pripravništvo, čiji sustav još uvijek nije osmišljen do kraja, ali će nuditi dva modela, piše tportal.

Stručno osposobljavanje, unatoč zahtjevima organizacija mladih, neće se ukinuti, ali će se dodatno postrožiti i koristit će se samo za regulirane profesije koje imaju obvezu polaganja stručnog ispita.

Jurčić: To nije dobro, pa ne mogu svi biti poduzetnici

Ipak, na nove mjere ne gledaju svi s optimizmom. Profesor sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Ljubo Jurčić kaže da će one stvoriti privid i da nema života na tržištu rada dok se ne počnu stvarati radna mjesta.

'Ne mogu svi biti poduzetnici, to može tri do četiri posto ljudi, a ostali moraju raditi kod poduzetnika. U Hrvatskoj nestaju radna mjesta, nema uvjeta da se tržište razigra. Ovo je pokušaj politike da prikaže da se nešto radi. Ako ne znaš što ćeš napraviti – napravi barem nešto da se govori o tome. Nikad se ne razmišlja treba li nam nešto baš u ovom trenutku', rekao je tportalu Jurčić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca