Obavijesti

News

Komentari 1

Potraga za avionom: Našli peti veliki predmet i još jedno tijelo

Potraga za avionom: Našli peti veliki predmet i još jedno tijelo
12

Ekipe koje tragaju za ostacima zrakoplova AirAsia QZ8501 pronašli su ukupno pet velikih predmeta i 31 tijelo. Potraga je ušla u drugi tjedan. Ometa je loše vrijeme

VIDEO

Potraga za tijelima putnika i ostacima zrakoplova AirAsia QZ8501 koji se u nedjelju srušio u Javansko more ulazi u drugi tjedan, a loši vremenski uvjeti i dalje otežavaju istragu.

Peti veliki predmet veličine 9.8 m x 1.1 m, za koji se vjeruje da je krhotina zrakoplova, uočen je pod morem. Spasioci su pronašli još jedno tijelo, a ukupno 31 u dosadašnjoj istrazi.

Airbus A320-200 na letu QZ8501, koji je iz indonezijskog grada Surabayje letio u Singapur, koristio se prometnim koridorom u vrijeme za koje tvrtka nije imala odobrenje, rekao je glavni ravnatelj za zračni promet Djoko Murjatmodjo. U zrakoplovu je bilo 162 putnika i člana posade.

Crna kutija s podacima iz zrakoplova još nije pronađena.

Vjeruje se kako je većina tijela putnika ostala zarobljena u trupu aviona.

REUTERS/PIXSELL

U subotu pronašli četiri velika predmeta

Sedmog dana potrage pronađeni su najuvjerljiviji dokazi pada zrakoplova. Timovi koji tragaju za nestalim avionom u subotu su pronašli četiri velika predmeta u Javanskom moru, od kojih je najveći veličine 18 m x 5.4 m, a pronađen je na dubini od 30 metara.

Metalne predmete sonarom je detektirao indonezijski mornarički brod kraj mjesta Pangkalan Bun, a otkrili su i velike naftne mrlje. 

Deseci brodova i zrakoplova raznih zemalja sudjeluju u potragama, a u subotu su im se pridružila i dva japanska broda, jedan američki i jedan iz Singapura. Rusija je uputila više od 70 stručnjaka, među kojima su 22 ronioca, kao i dva zrakoplova.

REUTERS/PIXSELL

Loši vremenski uvjeti krivi za nesreću?

Vrlo loši meteorološki uvjeti na velikoj visini na kojoj je letio zrakoplov AirAsije, bili su okidač za nesreću, priopćila je u nedjelju indonezijska meteorološka agencija.

Objavili su izvještaj na 14 stranica u kojem se navodi da je avion uletio u olujne oblake, što je uzrokovalo zaleđivanje i oštećenje na motorima. Meteorološki podaci su ukazivali na zabrinjavajuće uvjete na ruti kojom je avion trebao letjeti, a satelitski podaci su ukazivali na temperature od -85 do -80 stupnjeva, a u tim uvjetima bi u oblacima bilo i leda. No, ovo izvješće nije konačno, već se radi o jednoj analizi onog što se vjerojatno dogodilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..