Obavijesti

News

Komentari 163

Sve manje vremena za posadu, kapetan: 'U ovakvoj situaciji moramo ostati optimistični'

Sve manje vremena za posadu, kapetan: 'U ovakvoj situaciji moramo ostati optimistični'
2

Kanadski vojni zrakoplov je tijekom utorka registrirao zvukove s lokacije na kojoj se, pretpostavljaju, nalazila podmornica s peteročlanom posadom koja je nestala obilazeći olupinu Titanica

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

 

 

 


 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.27

Njemački bogataš koji je ronio do Titanica:  'Bio sam u Titanu, to je bila samoubilačka misija'

Njemački avanturist Arthur Loibl (60) koji je prije dvije godine platio 100.000 eura da vidi olupinu Titanica na nestaloj podmornici Titan nazvao je to putovanje "samoubilačkom misijom". Zaronio je 3800 metara do mjesta olupine u Atlantiku u kolovozu 2021. i kaže da je imao "nevjerojatnu sreću" što je preživio, prenosi Daily Mail. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

19.49

Kapetan Frederick je na konferenciji otkrio detalje potrage za nestalom podmornicom.

- Moramo ostati optimistični kada god se nalazimo u potrazi za nestalima - kazao je.

- U ovoj potrazi ima jako puno faktora. U takvoj situaciji često morate poduzeti teške odluke. Još uvijek nismo došli do tog trenutka - dodao je.

- Kako se potraga nastavlja, vjerojatno ćemo doći do tog trenutka. S time ćemo raspraviti s obitelji puno prije nego što ćemo kazati u javnosti.

18.41

Daily Mail je objavio dijagram podmornice koji otkriva koliko je zapravo malo mjesta u njoj. Naime, podmornica je velika toliko da se tek jedna osoba može u potpunosti ispružiti.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

17.31

Ovo je kompleksna i teška potraga, kazao je kontraadmiral John Mauger za BBC. U prilog tome ne ide niti udaljenost potrage koja se odvija 1400 kilometara od obale Cape Cod u Massachusettsu.

- Moramo prioritizirati naše napore na površini mora jednako kao i u moru. Surađujemo sa stručnjacima za akustiku kako bi shvatili o kojim zvukovima je riječ - objasnio je.

- Zvuk koji čujemo potencijalno može biti od ljudi u podmornici. Ipak, sve analiziramo kako bi shvatili o čem je riječ - dodao je.

17.06

Kontraadmiral John Mauger je za BBC izjavio kako je teško reći koliko još kisika ima u podmornici. Pretpostavka kako ga imaju za 20 sati još vrijedi jedino ako je podmornica opremljena s 96 satnim spremnicima.

- Potražne ekipe rade s pretpostavkom kako im je preostalo kisika za manje od 20 sati. Bez zraka bi mogli ostati sutra ujutro - kazao je.

Komentari 163