News

Komentari 100

Potres(no): Grad Glina se javio za donacije - oni bi 'vrhunske stolice' za djelatnike uprave

Potres(no): Grad Glina se javio za donacije - oni bi 'vrhunske stolice' za djelatnike uprave

Otkrivamo kako se Grad Glina prijavio na natječaj za pomoć potresom pogođenim područjima. Zaželjeli su vrhunske ergonomske stolice za djelatnike gradske uprave

Trgovački lanac DM nedavno je raspisao natječaj za pomoć stradaloj Baniji. Ideja ovog projekta pod nazivom "Zajedno za Petrinju, Glinu i Sisak" bila je podržati obnovu potresom pogođenih područja, a na njega su se mogli prijaviti nevladine udruge, ustanove, proizvođači i jedinice lokalne samouprave. 

Na natječaj se javio i Grad Glina, a oni su zatražili, pazite ovo, "vrhunske ergonomske stolice". I to 50 komada "vrhunskih ergonomskih stolica", da budemo sasvim precizni. 

Domovi za starije, gradnja kuća i - vrhunske stolice

Postoji više kategorija prijava za natječaj, među kojima su društveno korisno djelovanje, održivost i zaštita okoliša, kultura, znanost i sport, razvoj poslovnih ideja te poticaj poduzetništvu.

Rok za podnošenje prijava je 15. ožujka, a zatim će povjerenstvo DM-a odabrati jedan ili više prijavljenih prijedloga. 

Kako smo rekli, među prijavama se nalazi i projekt nazvan "Vrhunska ergonomska stolica", čija svrha je, navodi se, "osigurati kvalitetnu stolicu koja će biti prilagođena svakom djelatniku gradske uprave Grada Gline". 

Drugi projekti na popisu su, recimo, obnova zgrade za starije i nemoćne, izgradnja štala i kokošinjaca, dječki čitateljski kutić, osiguranje građevinskog materijala za obnovu kuća, pomoć osobama s invaliditetom i slično. 

50 stolica za gradske djelatnike

S obzirom na to da nam nije bilo jasno kako se u priču o obnovi uklapaju vrhunske ergonomske stolice za djelatnike gradske uprave, javili smo se Gradu Glini, a oni su nas uputili na Agenciju za razvoj Grada Gline. 

Tamo nam se javila direktorica Agencije Lana Štajcar i potvrdila prijavu na projekt. 

- Da, prijavili smo to. Mi smo razvojna agencija na području Gline koja radi za Grad, ustanove i OPG-ove. Što se tiče ovog natječaja, prijavili smo i vrtić, knjižnicu i vatrogasno društvo, a za ove stolice smo služili isključivo kao konzultanti, odnosno kao osobe koje su izvršile prijavu - kaže nam direktorica i naglašava  da ideja za stolice nije krenule od agencije već su poslužili samo kao tehnička pomoć. 

A čija je onda ideja bila, zanimalo nas je. 

- Ideja je krenula od Grada Gline. On je nositelj projekta i Grad je prijavitelj. Mi smo izvršili prijavu jer radimo za Grad. O koliko stolica se radi? 50 - rekla nam je direktorica glinske agencije za razvoj. 

Grad Glinu, podsjetimo, vodi HDZ-ov Stjepan Kostanjević, o kojem smo pisali u više navrata. Primjerice, kad je potrošio stotine tisuća kuna za Tuđmanov kip u centru grada koji je i prije potresa izgledao razrušeno. 

Najčitaniji članci