News

Komentari 204

Potres u Zagrebu: 'Užas, jezivo, sve se treslo, čula se eksplozija'

Potres u Zagrebu: 'Užas, jezivo, sve se treslo, čula se eksplozija'

U 23.15 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice

Snažno podrhtavanje uznemirilo je Zagrepčane i stanovnike okolice oko 23.15 kada je potres s epicentrom u Markuševcu jačine 3,1 snažno zatresao cijelo područje.

UŽIVO IZ MARKUŠEVCA:

Oglasila se Seizmološka služba:

"Večeras, 20.travnja 2021.  u 23 sata i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je  3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV  (četiri) stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i okolici."

Građani su odmah dojavili gdje se najviše osjetio, a neki ga nisu uopće osjetili.

"Trstenik Marija gorica tutnjanje", "Zaprešić, dobro zatreslo", "Užas jezivo", "Ljuljanje i buka, zujanje nekakvo", "Gornja Bistra dobro se čulo i streslo", "Dobro je pogodilo, Veliko Trgovišće", "Prepao me. Dugo ga nije bilo. Treslo je cca 3 sekunde", "Stenjevec, sve se treslo", "Jako i kratko, kao detonacija", "Dosta jako je treslo u Dugavama", "Utrina, jaka trešnja", "Na Kajzerici se čula prvo eksplozija".

Najčitaniji članci